Fekvenyomásban nincs jobb a magyaroknál

2013.09.30. 11:33

A Hotel Eger & Parkban rendezték a múlt héten a GPC nevű ( Global Powerlifting Committee) világszervezet erőemelő és fekvenyomó világbajnokságát, amire 30 ország 697 versenyzője nevezett, ez részvételi rekord.

A magyarok az első napon a különböző korosztályokban és súlycsoportokban összesen kilenc érmet nyertek, ebből hét volt arany, hat világcsúccsal, írja az eger.hu.

Az ifjúsági 90 kilósok között az egri Vakarcs Gergőnek már az első fogása világcsúcskísérlet volt.
A 165 kg-ot elsőre vitte, másodikra 175 kg-ot kért, azt is teljesítette. A 177,5 kg már sok volt, de így is ő volt a legjobb saját kor- és súlycsoportjában, az összes súlycsoportot figyelembe véve az abszolút harmadik helyen végzett. Ez élete eddigi legjobb eredménye, később második világbajnoki címét is világcsúccsal nyerte.

Erőemelésben három fogásnem - guggolás, fekvenyomás és felhúzás - összesített eredménye számított. A balatoni Lipták Krisztián már az első fogásnemben 100 kg-os előnyt szerzett, ezt meg is tartotta, 843 kg-os összteljesítménnyel nyerte a 125 kg-osok versenyét.

A speciális fekvenyomóruhás-versenyeken a magyarok hét aranyat nyertek, ebből négyet világcsúccsal, Égei Dániel és Vakarcs Gergő abszolút harmadik, Katona Gábor és Béres Sándor pedig első lett.