Egy hónapra eltiltották az arctörő futsalnőt

2013.10.25. 07:39

Súlyos sérüléssel végződött néhány napja a női futsal NB I. hatodik fordulójában a listavezető kiskunfélegyházi Astra Bulls és a negyedik BME meccse, a hazaiak 6-1-es vezetésénél egyik játékosuk, Bernáth Csilla keményen ütközött a vendégek futsalosával, Molnár-Sáska Ildikóval. Az MLSZ eltiltotta a vétkest, a BME-sek szerint a szövetség elnéző volt.

Molnár-Sáska Ildikó arccsont- és orrcsonttörést szenvedett, de a játékvezetők szabálytalanságot sem fújtak, lapot sem adtak, a meccs játékvezetői labdával folytatódott. A sérült játékos egyesülete azonban feljelentést tett az MLSZ-nél, a szövetség a videó alapján úgy döntött, hogy a sérülést okozó játékost egy hónapra eltiltja.

Összeütköztek a női futsalosok

„Bernáth Csilla (Astra) labdarúgót a játéktól egy hónapra eltiltja a Fegyelmi Bizottság. Bernáth az Astra és a BME mérkőzésén, 6-1-es állásnál indokolatlanul kemény, kíméletlen ütközéssel súlyos sérülést (arccsonttörés, orrtörés) okozott az ellenfél egyik játékosának."

Huszár Viktor, a BME futsalklub elnöke szerint „a lassítás egyértelműen mutatja, hogy a labdát nem is figyeli az ellenfél játékosa. Ildikó tanárnő, kétgyermekes családanya, 20 éve focizik, méltósággal fog visszatérni. Klubunk felelőssége, hogy gyógyulásában támogassuk, segítsük és súlyos esetéből tanuljon mindenki: gondolja át a következményeket minden bíró, aki engedi, hogy idáig durvuljon el egy meccs, vagy játékostárs, aki másik játékost kiüt. 6-1-es vezetésnél mi indokolhatta ezt?"

Ildi serules

A vétkes az újságcikkek megjelenéséig nem kereste a sérültet, utána, egy bajnoki meccsel később telefonált neki, a szándékosságot nem ismerte el. „Mi az egyhónapos büntetést enyhének tartjuk, a játékvezetőkről még nem kaptunk információt, hétfőn még az NB II.-es csapatunknak vezettek Győrben. A büntetést azért tartjuk enyhének, mert Ildikó a legjobb esetben is 6 hetet kell kihagyjon, tehát a sérülést okozó játékos már rég 2 hete aktívan játszhat a büntetése után, Ildikó még csak az edzéseket kezdi majd. Várhatóan 2 hónap után térhet egyáltalán vissza. Fémlemezekkel, kiütött foggal, tehát maradandó emlékekkel."

Bernáth Csilla a TF-en tanul, most végzi a futsaledzői tanfolyamot, hamarosan edzőként foglakozhat gyerekekkel, sportolókkal.

Update: megtörtént a kapcsolatfelvétel

Az Astra edzője telefonált szombaton, hosszan beszélt a sérülttel, felajánlotta a segítségét, és már azóta még egyszer érdeklődött. A szabálytalankodó játékos is telefonált hétfőn, az is hosszabb beszélgetés volt, nem ellenséges hangnemben, de az nem volt annyira sima, mert két sebzett ember beszélt. A vétkes játékos megijedt, hogy be akarják perelni, ő úgy gondolja, hogy nem volt szándékos, nem ő a hibás. Emiatt nem is telefonált, mert hogy ellenségesnek érezte a sérült környezetét.