Huszonnyolc magyar a Gymnasiadén

2013.11.22. 11:12

Három sportágban összesen 28 sportoló képviseli a magyar színeket a Brazíliavárosban jövő szerdán kezdődő, egyhetes Gymnasiadén, a középiskolás korosztály legkiemelkedőbb világversenyén.

A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) pénteki közlése szerint aerobikban, úszásban és tornában lesznek érdekeltek a magyarok. A küldöttségben ott lesz többek között Makra Noémi, aki szerepelt már felnőtt tornász világbajnokságon és októberben mesterfokú bajnoki címet nyert egyéni összetettben, valamint az úszó Farkas Adél és Novoszáth Melinda, akik tagjai a decemberi felnőtt rövidpályás Európa-bajnokságra utazó csapatnak.

A tájékoztatás szerint ugyancsak Brazíliában rendezik - december 2. és 6. között - a Nemzetközi Iskolasport Szövetség (ISF) intéző bizottságának soron következő ülését, amelyen döntés születik a 2016-os sportági iskolai világbajnokságok helyszínéről is. Az MDSZ két pályázatot nyújtott be: a mezei futók vb-jének Budapest, a kézilabdásokénak pedig Győr adna otthont. A pályázati anyagokat az olimpiai bajnok Kovács István mutatja be december 5-én. A magyar csapat kedden utazik el Brazíliába.