Világrekord az NB I.-ben

2013.11.25. 12:45 Módosítva: 2013.11.25. 12:45

33 góllal, ami több mint négyes meccsenkénti gólátlag, ismét hatalmas futballélményt okozott a hétvégén a hazai bajnokság a rajongóknak. És ha még a bajnoki címvédő Győr is betalált volna a Keleti csoport tavalyi bajnoka, a félelmetes mezőkövesdi fellegvárban, mindegyik meccsen legalább négy gól született volna, de ne legyünk telhetetlenek, az ottani 3-0 is igen komoly teljesítmény.

De még ennél is nagyobb, szinte utolérhetetlen diadala a magyar futballnak, hogy eddig a komplett őszi szezonban nem volt gól nélküli meccs. A 15 forduló nyolc meccsén, vagyis 120-szor olyan briliáns csatárteljesítményeket láthattunk, ami nemcsak a pályákon, de az MLSZ Youtube-csatornáján nézők millióit szögezte a képernyő elé.

Sőt! Elképzelhetetlen világrekord, hogy utoljára tavaly áprilisban egy Honvéd-Kecskeméten fordult elő olyan, hogy az öldöklő iram ellenére nem találtak kapuba. Tehát 173 meccs telt úgy el, hogy az igényes közönség ne látott volna legalább egy gólt a sziporkázó egyéni produkciók mellett.

Ez is csak azt mutatja, sokkal érdemesebb itt meccsre menni, mint például Spanyolországban, ahol csak október 29-én nem tudta senki megtörni a gólcsendet az Espanyol-Malagán. A Bundesligában a november elseji Hannover-Braunschweigen nem volt gól, Angliában november kilencedikén a Crystal Palace-Evertonon voltak annyira kutyaütők a csatárok, hogy nem tudtak a kapuba lőni, az olaszoknál egy nappal később a Chievo-Milanon nem tudott minek tapsolni a drukkerhad.

A franciáknál sem kell sokáig kutatni, a november 9., ott is fekete nap volt, két meccs sem hozott gólt. A hagyományosan nem a védekezéséről ismert Hollandia is elkulloghat - a legutóbbi szezonban ott volt a legmagasabb gólátlag Európában -, a hétvégén is volt egy 0-0. Az észt bajnokságban volt a legtöbb gól tavalyelőtt, de a hazai élvonal iramát ők sem bírták, igaz ott szeptemberig kell visszamenni egy gól nélküli meccsért, a Meistriliga sem volt igazán komoly kihívó.

A környékről az osztrákok igyekeztek tartani a lépést velünk, de csak október hatodikáig követték a tempót, addig kellett visszamenni.

Mélyebb következtetéseket ne vonjunk le, örüljünk a világszenzációnak, ami a hazai futball feltámadásának első kézzelfogható jele. Esetleg valami másnak is.