Gyilkos sportolók uralták az internetet idén

2013.12.28. 11:08

A Google adatai szerint a sportolók közül Oscar Pistoriusra, a barátnője meggyilkolásával vádolt dél-afrikai futóra kerestek rá legtöbbször 2013-ban. Mögötte szintén egy gyilkossági ügybe keveredett sportoló, Aaron Hernandez, a New England Patriots amerikaifutball-csapat korábbi játékosa lett a második.

A világ legnépszerűbb keresőoldalán legjobb ötbe került még Lance Armstrong, akit hét Tour de France-győzelmétől fosztottak meg, miután elismerte, hogy doppingolt kerékpáros pályafutása során, Kevin Ware, a Louisville egyetem kosárlabdázója, aki tavasszal borzasztó sérülést szenvedett egy mérkőzésen, valamint Adrian Peterson, a Minnesota Vikings futójátékosa, aki 8 yard híján megdöntötte az NFL egy szezonon belül futott yardjainak rekordját (ezt továbbra is Eric Dickerson tartja 2105 yarddal, még 1984-ből). Peterson akkor is a figyelem középpontjába került, amikor elhunyt egyik gyermeke - a kétéves fiút anyjának élettársa bántalmazta olyan súlyosan októberben, hogy a gyermek nem élte túl sérüléseit.

Az egyetlen európai sportoló a listán Gareth Bale, akiért rekordot jelentő 100 millió eurót adott a Real Madrid a nyári átigazolási időszak utolsó napjaiban a Tottenhamnek.

A listán szerepel még a homoszexualitását nyíltan vállaló ex-NBA-s Jason Collins, aki a nagy beismerés óta nem kapott újabb szerződést egy csapattól sem, valamint egy másik NBA-játékos, Lamar Odom, aki augusztusban több napra is eltűnt - a gyanú szerint családi problémák miatt lépett meg otthonról, hogy drogokkal vidítsa fel magát. A kilencedik helyen a Super Bowl-győzelem után visszavonuló Ray Lewis található, aki 17 szezont töltött az NFL-ben, ráadásul mindet egyetlen csapatnál, a Baltimore Ravensnél.

A lista 10. helyére kerülő Chris Kelly az algoritmusos keresés hibája, a május 1-én kokaintúladagolásban elhunyt zenész ugyanis csak névrokona a Boston Bruinsban jégkorongozó Chris Kellynek.

Összességében elmondható tehát, hogy a kilenc legtöbbször keresett sportoló közül csupán három, Adrian Peterson, Jason Collins és Ray Lewis érte ezt el valós sportteljesítményével, a többiek különféle botrányok miatt kerültek a középpontba.

Emellett a 2013-ban legtöbbször keresett esemény is sporthoz kötődik, ugyanis a Boston Marathonon elkövetett terrortámadás érdekelte idén leginkább az embereket - megelőzve az Ázsiában pusztító Yolanda tájfunt.