Gyurta Dániel: Felfújták a Széles-ügyet

2013.08.01. 11:53

Gyurta Dániel már nagyon várta, hogy bemutatkozhasson a barcelonai vizes világbajnokságon, ahol tíz éve, 14 évesen először vehetett részt a felnőtt mezőnyben. A 200 méteres mellúszás délelőtti előfutamából a harmadik idővel jutott a délutáni elődöntőbe.

„Erős a mezőny, ahogy vártuk, mindenki nyerni akar, mindenki az aranyért jött, ezen tehát nem is kell meglepődni. Jól éreztem magam a vízben, ez egy örömúszás volt, nem akartam rögtön kiúszni magam” – mondta.

Gyorsan hozzátette, lelkileg jó állapotban érzi magát, és nem szerette volna megkerülni a kényes kérdést, mennyire volt rá hatással edzője, Széles Sándor hazamenetele.

„Nem befolyásol, és nem hiszem, hogy nekem ezzel kellene foglalkoznom. Olimpiai bajnok vagyok, természetes, hogy egy ilyen ügyet felfújnak, de az utolsó három napban már egyébként sincs olyan jelentős szerepe az edzőknek. Két mesteredző, Kovácshegyi Ferenc, valamint Virth Balázs így is itt van mellettem, ők mindenben segítenek, velük együtt készülünk a délutáni elődöntőre valamint reményeink szerint a pénteki döntőre” – nyilatkozott.

A délután elődöntőben már az övé lett a legjobb idő.

"Jó formában és jó erőben vagyok, meglátjuk, holnap ez mire lesz elég. A látszat dacára nehéz volt, örülök, hogy nagyon jó idővel léptem tovább a döntőbe. Nem adtam ki mindent magamból, de nem tudni, hogy mennyi maradt a többiekben. A döntőre is megvan az elképzelésem, de a riválisok taktikájára is figyelnem kell" - mondta.

„A szokásos pech most is utolért, pedig reggel még nem úsztam jobban az idén ebben a számban – mondta Verrasztó Evelyn, miután három századdal maradt le a 100 méter gyors középfutamáról. – Ha csak három századdal gyorsabb vagyok, tizenhatodikként még éppen továbbjutok, és akkor ma még egyet úszhattam volna. De bemelegítésnek a holnapi 200 hátra azért így is megfelelt."

Verrasztó később szerencsés lett, mert a francia Camille Muffat visszalépése után mégiscsak esélyt kapott még egy úszásra.

A férfiaknál 200 háton Bernek Péter délután gyengébben úszott, mint délelőtt, de a nyolcadik helyet így is megcsípte, amivel ott lesz a pénteki döntőben.