Széles beteg, nem alkoholista

2013.08.01. 10:14 Módosítva: 2013.08.01. 12:06

Hazaküldték a barcelonai vizes világbajnokságról Gyurta Dániel edzőjét, Széles Sándort, aki a Blikknek beszélt állapotáról, miután elhagyta az Irgalmasrendi Kórházat.

„Soha nem tagadtam, hogy esténként megiszom néhány sört. Kettőt-hármat, ha valamilyen buli vagy összejövetel van, akkor többet is, de ez nem bűncselekmény. Másokkal is előfordul, miért ne tehetném meg? Viszont engem edzésen soha senki nem látott ittasan. Ha úgy éreztem, fáradtabb vagyok a kelleténél, akkor nem mentem el, megkértem a kollégákat, hogy helyettesítsenek" – mondta a lapnak.

Sokan aggódtak az edző egészsége miatt, Széles le is fogyott az utóbbi időben, most gyógyszereket kell szednie.

Korábban Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke azt mondta, „Széles nincs olyan állapotban, hogy kockáztassuk a jelenlétét, még ha boldogan ölelnénk is magunkhoz".

A szövetség elnöke később a TV2 Tények című műsorának is nyilatkozott az ügyben. „Nem társaságban ivott, ha ivott, mert erre nincs tanú. Azt mondták, hogy borzalmasan néz ki. Nem akarom dramatizálni, szóval azt mondta nekem a főtitkár asszony, reszketett, hogy egészségben haza tudja-e vitetni."