Titkolt bajoktól sújtva nyert vb-t a pólócsapat

2013.08.07. 13:24

A magyar férfi vízilabda-válogatott úgy nyerte meg a barcelonai világbajnokságot, hogy a csapat tagjainak kétharmada sérült vagy beteg volt a döntőben, írja a vlv.hu. Mindezt viszont eltitkolták, nehogy ezeket kihasználva szerezzen előnyt Montenegró.

Varga Dániel csapatkapitánynak a világbajnokság előtt szedték ki a kezéből a műtétjénél behelyezett drótdarabokat, úgy volt, hogy az első három meccsen nem is játszik, de már az elsőn vállalta a szereplést.

Szívós fájlalja a könyökét
Szívós fájlalja a könyökét
Fotó: Stuber Sándor/vlv.hu

Szívós Márton a válogatott egyik edzésén sérült rá meglévő könyökproblémájára, abba is hagyta a gyakorlást, egyből jegelni kezdték a karját.

Madaras Norbert keze sem volt rendben, a nyilvános edzéseken, ahol más csapatok tagjai és edzői is részt vettek, igyekezett titkolni ezt. Ilyenkor sosem volt jégtömlő vagy kötés bal kezének hüvelykujján.

A másik balkezes, Vámos Márton már a döntőben sérült meg, megrándult a könyöke, úgy játszott végig.

Decker Attila szenved az edzésen
Decker Attila szenved az edzésen
Fotó: Stuber Sándor/vlv.hu

Hárai Balázs is a legfontosabb meccsen sérült le, az egyik bordáját repesztették meg a kemény montenegrói védők. Varga Dénes lába is véraláfutásos volt.

A sérülések mellett még gyomorrontás is gyengített a csapatot. A döntő előtti vacsora egyik fogásától hárman is hasmenést kaptak, Bátori Bence és Nagy Viktor szenvedett tőle, Decker Attila még hányt is.