Kiss Pál második lett a Hungaroringen

2014.05.03. 12:11

Jól szerepelt Kiss Pál Tamás a Hungaroringen, az AutoGP-ben induló magyar pilóta a második helyen végzett a szombati első futamon.

A magyar versenyző a második rajtkockából indult és rögtön az élre állt. Ezt a pozícióját egészen a 13. körig tartani tudta, amikor is a boxkiállás miatt a második helyre jött vissza, az összetett pontversenyt is vezető, japán Szato Kimija mögé, aki csak az ötödik sorból, a kilencedik helyről rajtolt. A japán növelte előnyét és a saját kiállása után is tartani tudta, végül megnyerte az 1. futamot.

A versenyen Kiss Pál autózta a leggyorsabb kört. 1:34,547-tel, és nem mellesleg négy hellyel verte az összetettben előtte álló német Markus Pommert, így egyelőre meg is előzte. A második futamot, amelyet az első 23 körössel szemben 19 körre terveztek, vasárnap 12:15-től rendezik és az Eurosport élő adásban közvetíti.

"Az alulkormányozottság és az emiatt megváltoztatott beállítás eredményeként nagyon elfogytak az első gumik az autón, s bár a végén gyorsabb voltam Szatónál, megelőzni már nem volt lehetőségem" - mondta az eredményhirdetés után Kiss Pál, s hozzátette, bár az övé volt a leggyorsabb kör, a győzelemnek jobban örült volna. - "Ha holnap is száraz körülmények között versenyezhetünk, lehet ez még jobb is."

Az 1. futam végeredménye: 1. Szato Kimija (japán, Euronova Racing) 37:20.978, 2. Kiss Pál Tamás (magyar, Zele Racing) 1.215 másodperc hátrány, 3. Andrea Roda (olasz, Virtuosi UK) 13.172 mp h.

Az összetett állása: 1. Szato 93 pont, 2. Kiss Pál Tamás 70 pont, 3. Markus Pommer (német, SuperNova International) 65 pont.