Így lett bajnok meccs nélkül a Juventus

2014.05.04. 17:25 Módosítva: 2014.05.04. 17:27

A tények: az AS Roma 4-1-re kikapott a Cataniától az olasz futballbajnokság 36. fordulójában. Ezzel a hétfőn játszó Juventus előnye behozhatatlan lett, ismét a torinói csapat a bajnok.

Akit ez nem érdekel, tovább se olvasson!

Ami érthetetlen, hogy az olasz bajnokság első helyéért még matematikai versenyben lévő fővárosi csapat simán vereséget szenvedett a legutolsótól. Hogy lehetséges ez?

Hétfőn a Juventusnak már győznie sem kell, már ma bajnok lett, csakúgy mint az elmúlt két évben is. A Roma viszont az elmúlt években nem muzsikált valami fényesen (utoljára 2010-ben tudtak másodikak lenni), az idén viszont többször is vezette a bajnokságot. Azonban hiába hozta az utolsó 9 meccsét is győzelemre, a végére kifulladt, talán a mai produkció bizonyítja a leginkább, hogy a motiváció elfogyott, feladták, nem tartják reálisnak, hogy a Juventus a hátralévő három meccséből ne szerezzen legalább egy pontot, mögöttük a harmadik Napoli meg fényévekre van lemaradva. Megvan az ezüst, most meg már nem kell számolgatni sem.

De mindez elég ok-e ahhoz, hogy a legutolsó, a még nagyon is versenyben lévő Catania ennyire kiüsse az ezüstérmest?

A válaszhoz elég megnézni a tabella alját. A Catania a Roma legyőzésével utolsóból utolsó előttivé lépett elő, és már csak három pontra van a kiesés elkerülésétől. Ez nem sok, olyannyira nem, hogy ismerve az olasz futballban meglévő bundázási hajlandóságot, szkeptikusan, de óriási rajongással várhatjuk az utolsó két fordulót, amelyben a Livornóval, a Sassuolóval, a Chievóval és a Bolognával felváltva fogják hozni a hihetetlenebbnél hihetetlenebb eredményeket.

Nagyon jól fogunk szórakozni.

További eredmények:

Catania-AS Roma 4-1 

Chievo-Torino 0-1 

Genoa-Bologna 0-0

Parma-Sampdoria 2-0 

Udinese-Livorno 5-3