Hetedik a férfi párbajtőrcsapat

2014.06.11. 16:48

A hetedik helyen végzett a férfi párbajtőr-válogatott a strasbourgi vívó Európa-bajnokságon. A Boczkó Gábor, Imre Géza, valamint az egyéniben győztes Rédli András, továbbá Somfai Péter alkotta csapat a 16-os táblán előbb legyőzte a hollandokat, majd a negyeddöntőben kikapott az oroszoktól, így a legjobb esetben is csak az ötödik helyen végezhetett.

Ehhez a további két mérkőzését meg kellett volna nyernie, de balszerencséjére éppen a szakág egyik legerősebb együttesével, a franciával találkozott, amely előzőleg a spanyoloktól kapott ki, meglepetésre.

A magyar válogatott - a hazai szövetség honlapjának beszámolója szerint - küzdött tisztességgel, "de azért érthetően más volt ez a meccs, mintha a legjobb négy között rendezték volna". Négy asszóig fej fej mellett haladt a két csapat, a folytatás azonban a házigazdáknak sikerült jobban. A hetedik helyért az izraeliek következtek, akik ellen végre összejött ismét a győzelem.

A világranglistán első magyar válogatott az elmúlt években sikert sikerre halmozott, tavaly, Budapesten megnyerte a világbajnokságot, azután viszont Imre Géza - aki egyébként szerdán lázasan vívott - hosszabb pihenőt kért, Boczkó Gábor pedig a mostani idény egy jelentős részét vállsérülés miatt kihagyta. A párbajtőrözők versenyében 17 válogatott indult.

a 16 között: Magyarország-Hollandia 45-32

negyeddöntő: Oroszország-Magyarország 45-32, Spanyolország-Franciaország 44-43, Ukrajna-Észtország 19-13, Svájc-Izrael 39-32

az 5-8. helyért: Franciaország-Magyarország 45-40

a 7. helyért: Magyarország-Izrael 45-38

elődöntő: Spanyolország-Oroszország 43-37, Svájc-Ukrajna 35-34