Olasz arany a koronglövő Eb-n

2014.06.19. 18:59

A szerdai nyitó nap után ötödik Szollár András 95 korongos teljesítménnyel a 23., míg Hegyi Norbert 94-gyel a 27. helyen áll a férfi trap második napja után a sarlóspusztai koronglövő Európa-bajnokságon. Az első aranyérmet az olasz Deborah Gelisio szerezte meg női trapban.

A szerdán 50 korongból mindössze egyet hibázó Szollár a csütörtöki első és második 25-ös sorozatában is két-két korongot nem talált el, míg a napot 47 találattal kezdő Hegyi az elsőben egyet, a másodikban pedig kettőt hibázott. A harmadik magyar, Kovács Gusztáv a szerdai 41 korongjához 44-et "tett hozzá" csütörtökön, s 85 korongos teljesítményével a 69. a 83 tagú mezőnyben.

A férfiak versenye pénteken zárul, amikor az alapverseny utolsó 25 korongjára lőnek a versenyzők, majd délután a hatos döntőt rendezik meg. A versenyben az olasz Massimo Fabbrizi és a horvát Anton Gasnovic vezet 99 koronggal.

Női trapban az olasz Deborah Gelisio győzött, megelőzve a német Katrin Quoosst és a szlovák Zuzana Stefecekovát. Ebben a számban nem volt magyar induló.