205 kiló ledönti, de vidáman táncol

2014.07.31. 10:24

David Katoatau lett Kiribati nemzeti hőse, mert a 105 kilós kategóriában induló súlyemelő a kis óceániai sziget történetének első érmét szerezte a Nemzetközösségi Játékokon. Jól meg is ünnepelte.

A kiribati súlyemelő hét kilóval verte a második helyezettet, 148 kilót szakított, és 200 kilót lökött ki. Ez utóbbi csak másodjára jött össze neki, de ez sem volt elég. Még öt kilót emeltetett. A 205-tel már nem is bírt, de nem nagyon érdekelte, ahogy elesett a súlytól, máris ünnepelni kezdett, mókás tánca közben még az edzőjét is be akarta rángatni a pódiumra.

Dancing Dave táncol

„Azt hiszem, ha hazamegyek, egy jó nagy partit rendezünk. Nagyon boldogok lehetnek, hogy én lettem az első érmes, nem várathatom meg őket, haza kell mennem ünnepelni. Egész éjszaka táncolni fogok."

Katoatau már eddig is az egyik legmenőbb sportoló volt hazájában, két olimpián is vihette országa zászlaját, és ő volt az első kiribati lakos, aki nem szabadkártyával, hanem valódi kvalifikációval indulhatott olimpián. Hat év alatt azért jól felhízott: 2008-ban még a 85 kilósok között indult, 2012-ben pedig a 94 kilósokkal versenyzett. A táncolás mellett az éneklés is a hobbijai közé tartozik.