Bajnokot igazolt a Postás női asztalitenisz-csapata

2014.09.03. 13:41

A Németországból hazatért Ambrus Krisztinával, a tavalyi egyéni magyar bajnokkal erősödött a Postás SE női asztalitenisz-csapata. A Soltvadkerten nevelkedett válogatott játékos a szerdai sajtótájékoztatón elmondta: három évig játszott a Bundesligában, az utóbbi két idényt az első osztályban, de már hazahúzott a szíve, ezért folytatja pályafutását a Postásban, amely már tavaly is hívta.

"Ambrus Krisztina jelenleg a negyedik legjobb magyar női játékos, úgy érzem, vele nemcsak szakmailag, hanem emberileg is erősödtünk" - jelentette ki Rostás Gábor, a zuglói székhelyű klub elnöke. Az idei célokról a sportvezető annyit mondott, hogy a megerősödött Postás a bajnokságban szeretné megvédeni elsőségét, a Klubcsapatok Szuperligájában pedig a harmadik-negyedik helyre várja az együttest, amely hétéves szünet után - pénteken Berlinben - a Bajnokok Ligájában is asztalhoz léphet.

"Csapatunkat a nyolcadik helyre rangsorolták, s mivel az ellenfeleknél összesen 14 kínai játékos fog szerepelni, a csoportmeccseken már egy-két győzelemnek is nagyon örülnénk" - fogalmazott az elnök, aki az idén 115 éves Postás többi szakosztályánál folyó munkáról is beszámolt. Rostás Gábor az asztaliteniszezők mellett még a női tornászokat emelte ki, akiknek a szakosztálya az országban a második legeredményesebb az utánpótlás korosztályokban. (MTI)