Csúfos vége lesz a Bayern-Dortmundnak?

2014.11.01. 12:47

Serie A, Napoli-Roma, 15.00

H: 2,38 D: 3,2 V: 2,85

Premier League, Chelsea-Queens Park Rangers, 16.00

H: 1,17 D: 7 V: 12

Bundesliga, Bayern München-Borussia Dortmund, 18.30

H: 1,45 D: 4,3 V: 6,3

La Liga, Barcelona-Celta Vigo, 20.00

H: 1,13 D: 7,5 V: 16

A hétvégén két nagyon komoly és egy kisebb rangadó is lesz a négy európai topligában, de a manchesteri derbire még egy napot várni kell majd. A napot viszont indíthatjuk a Napoli-Romával, amin az olasz bajnokság (megosztott) második helyezettje a hetedikhez utazik. Meglehetősen hullámzó a formája mindkét csapatnak, de tény, hogy hamar kiheverték a saját meglepetés vereségüket: a Napoli idegenben kapott ki a Young Boystól, a Romát pedig a Bayern verte ripityára az Olimpicóban másfél hete.

Tavaly a két csapat négy mérkőzést játszott egymással és mindig a hazai nyert, idén viszont a Napoli nincs akkora formában, mint egy éve. Gonzalo Higuaín még csak most kezdte el lőni a gólokat, a Romának viszont mennie kell, ha nem akar lemaradni a Juventus mögött.

Mivel nagyon fontos mérkőzés lesz ez, a hangulat pedig szokásosan parázsnak ígérkezik, nem valószínű, hogy túlzottan egymásnak esnének. A tippmixprón a döntetlen 3,2-es pénzt ér, ami azért rizikós, mert ez tényleg háromesélyes mérkőzés, de azt, hogy 2,5 gólnál kevesebb esik, 1,9-szeres oddsszal adják, mi pedig ebben látunk rációt.

Diego Costa játszhat a hétvégén a Chelsea-ben, ami nekik remek, a Queens Park Rangersnek viszont pocsék hír, egy arról le is tehetünk, hogy simán a hazaiakra téve nagyot kaszálunk. Costa visszatérése miatt viszont annyira megnőttek a sima győzelemre a Chelsea esélyei, hogy nyugodt szívvel tehetünk 1,7-szeres szorzóval arra, hogy mindkét félidőben betalálnak. A kicsit bátrabbak pedig azzal is megpróbálkozhatnak, hogy mindkét félidőt megnyerik a londoniak, erre 2,15-szörös pénzt lehet nyerni.

Nem véletlen, hogy a Dortmund csak a 15. a bajnokságban, egyetlen pontra a kiesési helyosztótól, hiszen hat meccse képtelenek nyerni a Bundesligában, pedig közben már a kiesőjelölt HSV-vel is játszottak, ráadásul otthon.

A Bayern eközben úgy rúgja a gólokat, mintha mi sem lenne egyszerűbb, de Jürgen Kloppot nem szabad leírni, hiszen ahogy a Bajnokok Ligája is mutatja, a fontos meccsekre nagyon fel tudja rázni a keretet. Ráadásul végre felépültek a legjobbjai, csak Nuri Sahint kell nélkülöznie. Odáig nem merészkednénk, hogy a vendégekre tegyünk a jelen helyzetben, de a Dortmund meg tudja szorongatni majd a Bayernt, a 2,5 gólnál több találat és hazai győzelem párosa pedig 1,8-ös oddsnál jónak ígérkezik.

Nem alakult jól az El Clásico a Barcelona számára, hiába szereztek vezetést az első tíz percen belül, és a vereség miatt felgyűlt frusztrációt ki kell adniuk valakin. A Celta Vigo tehát nagyon rosszkor találkozik a katalánokkal, az pedig csak súlyosbítja a helyzetüket, hogy Luis Enrique tavaly még náluk volt edző, vagyis tökéletesen ismeri az erősségeiket és a gyengéiket.

A komoly Barcelona-győzelem, vagyis a legalább 2-es hendikep rizikós, mert egy 3-1-nél ezt már buknánk, pedig ez is legalább annyira benne van a pakliban, mint egy 4 vagy 5-0. Viszont a Celta nincs rossz formában, csak az első négy lőtt több gólt náluk a bajnokságban és kilencből kilenc meccsen betaláltak. Ha ezt megteszik a Barcelona ellen, akkor 1,65-szörös pénzt jelent, hogy mindkét csapat betalál, ahogy hazai győzelem és a négynél több gól a mérkőzésen is – ebből a kettőből érdemes kiválasztani a szimpatikusabbat.