Klicskót éppen a bolgár Cobra verné el?

2014.11.15. 14:11

Vlagyimir Klicsko szombaton este az eddig veretlen (20 győzelem, 11 KO) Kubrat Pulev ellen készül megvédeni  IBF világbajnoki címét. Az ukránnak ez lehet a 17. címvédése, kemény meccsre készülhet. Bár Klicskóé az IBO, a WBA és a WBO öve is, a megállapodás szerint Pulev, beneve alapján Cobra kötelező kihívóként csak az IBF-nél lehet világbajnok, ha nyer. Klicsko most is favorit, de olyan kihívója van, akiért érdemes kockáztatni egy kis pénzt.

Klicsko-Pulev

H - 1,14
D - 20,00
V - 4,90

A tervek szerint a két nehézsúlyú már szeptember 6-án összecsapott volna, de bő két héttel előtte Klicsko sérülés miatt lemondta a meccset. Pulev hitetlenkedett: „Ez nonszensz, ha ez egy könnyű sérülés, akkor tudod, hogy mivel lehet helyrehozni, elég jó specialistái vannak, valószínűleg időben meggyógyították volna. Ha pedig ez egy komoly sérülés, akkor abból november 15-ig sem épül fel" – nyilatkozta még a nyáron egy bolgár tévének.

Pulev azóta is elég furán viselkedik, hétfőn nem ment el egy kötelező sajtóeseményre, állítása szerint azért, mert Klicsko menedzsmentje nem engedte be minden kísérőjét, és szerdán sem erőltette meg magát a nyilvános edzésen túl kicsi kesztyűi miatt. Az ellen is kikelt, hogy míg őt hatszor ellenőrizték, ellenfele nem esett át doppingteszten a felkészülési időszakban. A hétfői Pulev-műsort Klicsko sem hagyta szó nélkül: „Ezt nem hiszem el, úgy látszik a rossz tanácsadói kimosták az agyát."

„Mivel Klicsko nem viselkedik korrekten, nem érdemli meg a tiszteletemet. De ne féljen, le lesz tesztelve a meccsen. Veszélyes leszek, már korán nyomás alá helyezem szombaton. Vlagyimirnek sokat kell majd mozognia a ringben" – mondta Pulev, és valóban, éppen a lába lehet a legjobb fegyvere a húsz meccsen veretlen bolgárnak.

Az amatőrök között Európa-bajnok, világbajnoki bronzérmes képzett bunyós, taktikus harcos, és fizikumban is nagyjából ott van, hol Klicsko. Pulev nem is túl gyors, és nem is nagy ütőerejű bokszoló, de elég jól állja az ütéseket, és igazi nyomulós, támadó bokszoló, aki ritkán megy bele belharcba. Nagyon kemény ellenfél lehet, ha jól osztja be az erejét, és nem szed be egy nagy erejű jobbosokat a meccs elején.

Klicsko persze azt is többször bebizonyította már, hogy az ilyen stílusú bunyósok ellen is a hatékony, az ellépegetős, feltartó balkezes ütésekkel operáló taktika, és persze a kontratámadások ellen a jól időzített lefogás. Energiatakarékosabb boksza és nagyobb ütőereje most is meghozhatja számára a győzelmét, de neki is bevállalósabbnak kell lennie, mint korábban. Az utóbbi évek egyik legerősebb kihívójával kell szembenéznie.