Michelisz megcsinálta: világbajnoki 4.

2014.11.16. 11:57

Michelisz Norbert a túraautó-világbajnokság (WTCC) zárónapján elképesztően jól versenyzett. Makaóban futam második és negyedik hellyel az összetett negyedik helyén végzett több gyári csapatot megelőzve.

A Zengő Motorsport pilótája az első futamban negyedik helyről indult, nagyon jól kapta el a rajtot, Yvan Mullert és Sebastien Loeböt is megelőzte. Micheliszt hiába üldözték, megtartotta a második helyet, és ezzel összetettben megelőzte a hondás Tiago Monteirót.

A verseny azonban még nyílt volt, mert Monteiro és Michelisz mellett a másik hondásnak, Gabriele Tarquininek is volt még esélye a negyedik helyre. Utóbbi végül betegsége miatt visszalépett a zárófutamtól, de így is nagyon izgalmas maradt az összetett.

A zárófutamon Monteiro a 4., Michelisz a 7. helyről startolt. A portugál az élre is vágott, és úgy tűnt, győzelemmel szerezheti meg az összetett 4. helyet, de az utolsó körben elromlott a szervója és lelassult. Michelisz megelőzte, a 4. helyen fejezte be a futamot, és ezzel meglett a vb-4. hely is.

A vb végeredménye: 1. López 462 pont, 2. Muller 336, 3. Loeb 295, 4. Michelisz 201, 5. Monteiro 186, 6. Tarquini 182