Soha így nem alázta meg saját közönsége a válogatottat

2014.11.19. 10:56

A franciák 1-0-ra nyertek a svédek elleni barátságos meccsen a marseille-i közönség előtt, amely a 78. percben egyszer csak saját csapata ellen fordult. Ekkor lépett pályára csereként a Marseille riválisának, a PSG-nek a 21 éves szélsője, akit azonnal fújolni kezdtek. És ez még csak a kezdet volt.

Digne 1

Lucas Digne hetedszerre lehetett francia válogatott, tehát nem számít tapasztalt, vén rókának, így a közönség gyűlölete szerencsétlen srác játékára rányomta a bélyegét, gyakorlatilag nem volt olyan labdába érése, amit ne rontott volna el.

Digne2

Persze nem könnyű folyamatos fütyülés mellett a labdára és a jó megoldásokra koncentrálni, ez azonnal kiderült. Még csak néhány másodperc telt el a beállása óta, máris rosszul vett át egy labdát, amit persze harsány és gúnyos tetszésnyilvánítás kísért.

Digne3

Aztán a későbbiekben sem változott a helyzet, amikor jó labdát kapott, vagy seggre csücsült, vagy ha hárman cicáztak, tőle vette el a svéd védő a labdát, aztán egy idő után mintha a társak is inkább a másik oldalra kezdtek volna el játszani.

Digne4

Amikor botladozva, nagy nehezen sikerült végigfutnia a bal szélen, a beadása pocsékra sikeredett, de legalább szöglettel jöhettek a franciák.

Digne bead

Az már szinte magától értetődő, hogy a meccs is azzal fejeződött be, hogy kapott egy nem túl hosszú átadást, amire becsületből ugyan felugrott, de a labda fölötte elhagyta az oldalvonalat. 

Digne svéd

És a végére a csattanó. Nincs az futballista, akit a közönség ne tudna elbizonytalanítani, arra viszont nehéz magyarázatot találni, hogy a mezére ráadásul rosszul is írták fel Digne nevét, akiből a francia–svéden Dgne lett.