Az csalás, ha a pontozó átöleli a bajnokot?

2014.02.23. 13:20

Továbbra sem csitul a botrány a női műkorcsolyadöntő után. Sokan csalást kiáltottak, amikor meglepetésre az orosz Agyelina Szotnyikovát hozták ki győztesnek, és nem a címvédésre készülő dél-koreai Kim Junát. A hazai pálya óriási előnyéről és korrupt pontozásról beszéltek. Mások viszont bebizonyították, hogy az oroszé volt az erősebb gyakorlat. A koreaiak azonban nem nyugodtak bele a vereségbe, bizonyítékot véltek találni a részrehajlásra.

korcsbíró

Azt már korábban sem sokan értették, hogyan kerülhetett a pontozók közé az az Alla Szehovcseva, aki az orosz szövetség elnökének a felesége, hiszen kicsit sem független. Most azonban még erősebb a gyanú, hogy nagyon is sokat tehetett Szotnyikova győzelméért.

Az egyik koreai televízió elemezte a verseny után készült felvételeket, és meglepve tapasztalta, hogy Szehovcseva az elsők között vett részt Szotnyikova ünneplésében. Olyan képeket is találtak, amin a korcsolyázó és a bíró megölelik egymást.

Ezt persze nehéz lenne megdönthetetlen bizonyítékként tálalni, mert miért ne gratulálhatna egy orosz az orosznak? Talán köszönetnyilvánítást láttak Szotnyikova ölelésében?