Bankot robbantottak a jamaicai bobosok

2014.01.23. 10:51 Módosítva: 2014.01.23. 10:53

Amikor két olimpiát jelentő kihagyás után újra kiharcolta az olimpiai szereplést egy jamaicai bobcsapat, egyből felreppent a hír, hogy a kettes csak akkor tudja vállalni a szereplést, ha sikerül összegyűjteniük 80 ezer dollárt költségekre, valamint edzési lehetőségekre.

A csapat internetes adományokban bízott, lelkes rajongóik pedig alig 2 nap alatt több mint 120 ezer dollárt adtak össze, hogy a bobosok ott lehessenek Szocsiban. A legtöbb adomány Észak-Amerikából érkezett, illetve Nyugat-Európából és Ausztráliából, és 5 dollártól egészen több ezer dollárig terjedtek a felajánlások.

Időközben azonban a Jamaicai Olimpiai Bizottság bejelentette, hogy végül mégis állják a csapat költségeit, így az időközben összegyűlt összeget a csapat felszerelésének javítására, a korábbi tartozások törlesztésére és a jövő jamaicai bobcsapatainak segítésére használják majd fel.

„A csapat nevében is nagyon köszönjük mindenkinek az adományokat és felajánlásokat a szurkolóknak és a különböző cégeknek. Nagy segítségünkre lesz abban, hogy jobb eszközökkel, jobb körülmények között készülhessünk Szocsiban, és felvegyük a versenyt a riválisainkkal" – mondta Winston Watts, a csapat 46 éves kormányosa.

Jamaica 1994-ben érte el legjobb eredményét bobban az olimpián, amikor 14. lettek négyesben, 1 századmásodperccel megelőzve a legjobb amerikai bobot. Utoljára 2002-ben szerepeltek téli olimpián, 2010-ben anyagi gondok miatt nem tudtak indulni.