Egyszemélyes döntőt nyert a kínai koris

2014.02.13. 13:57

Rövidpályás gyorskorcsolyában nem ritka a bukás, de aki nem nézi gyakran ezt a sportot, annak szokatlan, hogy Li Csien-zsou ellenfél nélkül lett olimpiai bajnok a short track női 500 méteres számában.

A kínai az első körben még utolsó volt, de mindhárom ellenfele elesett, onnantól csak végig kellett korcsolyáznia a távot.

Linél dél-koreai, olasz és brit ellenfele is jobban rajtolt, ám a második kör elején a brit Elise Christie levágta a kanyart, belülről kilökte az olasz Arianna Fonatanát, megbillentette a vezető koreait, Park Szeung Hit, aki szintén elesett.

unnamed.gif

Ezután a kínainak már nem volt nehéz dolga, csak arra kellett figyelnie, hogy talpon maradjon. A többiek feltápászkodtak, utána eredtek, de persze nem érhették utól.

A célba a brit ért be a második helyen, de a zsűri kizárta, így Fontana lett az ezüst-, Park a bronzérmes. Az egyetlen magyar induló, Keszler Andrea hétfőn, az első körben kiesett.

"Ez egy igazi csoda. Mindig is hittem magamban, hogy egyszer sikerül majd nyernem. Szerencsés vagyok, hogy enyém lett az aranyérem" - mondta Li a győzelme után. 

Eredmény, rövidpályás gyorskorcsolya, női 500 m, olimpiai bajnok:
   
   Li Csien-zsou (Kína) 45.263 másodperc
2. Arianna Fontana (Olaszország) 51.250
3. Park Szeung Hi (Koreai Köztársaság) 54.207