Graabak nyerte a nagysáncos északi összetettet

2014.02.18. 13:56 Módosítva: 2015.05.06. 00:35

Meglepetésre a norvég Jörgen Graabak nyerte az északi összetett normálsáncos versenyét. A 10 kilométeres sífutás végén még nagy volt a tolongás, három németet és honfitársát hajrázta le.

A német Eric Frenzel a normálsáncos verseny után a nagysáncosban is favorit volt, de egy betegség közbeszólt, a sífutásban nem tudta hozni magát.

A síugrás után még vezetett, nyolc másodperces előnnyel kezdhette az üldözéses sífutást, de hamar nyilvánvalóvá vált, nincs jó állapotban. Olyan lassú volt sífutásban, hogy két kilométer után már heten alkották az élcsoportot, olyan versenyzőkkel is, akik 45 másodperces hátránnyal indultak.

A boly együtt is maradt, sőt három egyperces hátránnyal kezdő némettel is felduzzadt. A csoport az utolsó másfél kilométerig együtt is maradt, az emelkedőn Björn Kircheisen támadott, de nem tudta igazán szétszórni a mezőnyt. Frenzel azonban itt leszakadt, csak tizedik lett.

A stadionba öten érkeztek mg. két norvég, Graabak és Moan, valamint három német, Kircheisen, Riessel és Ryzdek. A szűk pályán a kanyarokban nagy volt a helyezkedés, ebből Rydek jött ki legrosszabbul, elesett, így már csak négyen hajráztak az első helyért. A norvégok voltak jobb erőben, gyorsan elszakadtak, és Graabak könnyedén győzött Moan előtt, a harmadik Fabian Riessle lett.