Ronnie O'Sullivan óriási mázlival lett még nagyobb snookeristen

2015.01.13. 19:00

Ronnie O'Sullivan a londoni Masters snookerversenyen beállította Stephen Hendry világcsúcsát, így már ketten állnak 775 százas vagy afeletti breakkel.

O'Sullivan 6-4-re verte Ricky Waldent, a hatodik és az tizedik frame-ben ért el százas breaket, utóbbiban 116-ot lökött. A snookerzseni megszenvedett, 5-1-re vezetett, de Walden felzárkózótt.

„Már korábban is elérhettem volna, de amikor elkezdesz a rekordot hajszolni, egyre hülyébb hibákat csinálsz. Végül csak összekapartam valahogy" – nyilatkozta a BBC-nek.

A közönség tombolt, mikor egyre közelebb került a százhoz, 94-nél óriási mázlival, három falat érintve rakta el a sárga golyót. (A videón 6:15-től látható a lökés.)

A korábbi egyedüli rekorder, a már visszavonult hétszeres világbajnok Hendry éppen a BBC kommentátoraként nézte meg, ahogy utolérik. „Nem igazán zavar, csak idő kérdése volt, hogy ez bekövetkezzen."

O'Sullivan akár a már következő, Marco Fu elleni meccsén egyedüli rekorder lehet, és évekig a csúcson maradhat. Az aktív játékosok közül John Higgins a harmadik az örökranglistán, 565 százas breakje van.

A break lökéssorozatot jelent a snookerben, ez alatt egy játékos folyamatosan, hiba nélkül lök és szerzi a pontokat. A snookerben ez maximálisan 147 lehet, de már minden 100 feletti eredmény nagy eredménynek számít. A legtöbb 147-es breaket is O'Sullivan lökte, eddig 13-at, Hendry a második 11-gyel.