Sokkoló és eksztatikus: 14 évesen veri a világ legjobb pingpongosait

2015.03.23. 10:49

Minden idők legfiatalabb asztalitenisz World Tour-győztese lett a japán Ito Mima. A 14 éves lány a brémai German Openen nyert. Már az olimpia jár a fejében.

Ito Mima már tavaly is óriási meglepetést szerzett, amikor párosban nyert ugyanitt, szintén 13 éves párjával, akivel négyéves koruk óta együtt készültek. A hétvégén azonban még értékesebb győzelmet szerzett. A döntőben a német Petrissa Solja már 2-1-re vezetett ellene. A japán lány azonban nem roppant meg, elbírta a lelki terhet, egyenlített, majd két nagyon szoros szettben, 14-12-re és 12-10-re nyert, így 4-2-re övé lett a döntő.

A japán lány nem először írt történelmet, még csak 10 éves volt, amikor 2011-ben a juniorok World Tourjának tajvani versenyét nyerte meg. Most 14 évesen és 252 naposan Guo Yue csúcsát döntötte meg. A kínai lány 15 éves és 66 napos volt, amikor megnyerte a Japan Opent.

„Sokkolt és eksztázisba kerültem, hogy ilyen címet szereztem az én koromban. De ez még csak a kezdet, folyamatosan ilyen szinten kellene játszanom, és még több címet begyűjtenem. Most már be akarok kerülni a 2016-os riói olimpiára készülő japán csapatba, és jól is akarok szerepelni. Olyan tapasztalatokat gyűjthetnék ott, amelyekkel megvalósíthatnám az álmomat: aranyat nyerni egyéniben Párizsban, a hazai, 2020-as tokiói olimpián" – nyilatkozta a győzelem után.