Pénteken Nagy Futam harmadszor

2015.04.30. 09:34

Harmadszor rendezik meg Budapest belvárosában a Nagy Futam elnevezésű autó-, motorsport- és légibemutatót pénteken, ezúttal a Ferrari 2007-es Forma-1-es világbajnokát, a finn Kimi Räikkönent is láthatják száguldozni a főváros utcáin az érdeklődők.

A program délelőtt 11-kor a repülős, helikopteres, ejtőernyős bemutatókkal kezdődik, ennek keretében többek között Besenyei Péter műrepülő világbajnok és Veres Zoltán műrepülő Európa-bajnok is repül a Duna felett.

Az autó- és motorsport programok 14.30 órakor indulnak, a Forma-1-es Ferrarival Kimi Räikkönen, a Red Bull istálló F1-es gépeivel pedig a skót David Coulthard és az orosz Danyiil Kvjat száguldozik majd a Lánchíd és az Erzsébet-híd között kialakított pályán. A nézők ezután többek között a túraautó-vb (WTCC) hétvégi mogyoródi futamára készülő Michelisz Norbertet, a kamion Európa-bajnok Kiss Norbertet, a 2007-ben 125 köbcentiben gyorsaságimotoros világbajnok Talmácsi Gábort és tanítványait, valamint a Renault-világsorozatban (WSR) szereplő együléses versenygép volánja mögött Baumgartner Zsolt korábbi F1-es pilótát is láthatják végigmenni a kijelölt pályán.

A rendezvény központja a Várkert Bazárnál lesz, innen indulnak és ide is érkeznek vissza az autók, a légibemutatókra a Duna felett kerül sor. Az eseményre a belépés ingyenes.