Berki: Fájdalom már nincs, csak merevség

2015.05.06. 17:12

Berki Krisztián vállműtéte elkerülhetetlen volt márciusban, emiatt nem vehetett részt az áprilisi franciaországi Európa-bajnokságon, de most már az október végi olimpiai kvalifikációs vb-re készül, ahonnan az első három helyezett szerez olimpiai kvótát.

"Eddig minden úgy alakult, ahogy elterveztük. Nagy segítséget jelentett számomra, hogy a Tornacsarnokban is gyógytorna helyiséget alakítottak ki, így nem sokkal a műtét után már ott lehettem a társaim között, és végezhetem a magam kis gyakorlatait. Fájdalmat már nem érzek a vállamban, csak egy kis merevséget. Már gyakorlom a támaszhelyzeteket, sorozom a fekvőtámaszokat, és az a jó hír, hogy nem érzek különbséget a jó és a megjavított vállam között. Ha minden jól megy, két hét múlva már lovazni is fogok egy kicsit, aztán majd megyünk előre apró lépésekben. Minden nap, minden edzés egy újabb türelemjáték. Ha kapkodunk, kellemetlen meglepetés érhet" - idézte őt a Telekom Sporthírszolgálat.

Az áprilisi Európa-bajnokságot a Berki mögött olimpiai és világbajnoki ezüstérmes brit Louis Smith nyerte, élve legnagyobb ellenfelének távollétével.

"Nem voltam tévéközelben az Európa bajnokság alatt, és eddig még arra sem határoztam el magamat, hogy megnézzem Smith győztes gyakorlatának a felvételét. Hallomásból tudom, szépen megcsinálta. Türelmetlenül várom a következő összecsapásunkat, amire csak a vb-n kerül sor. Remélem, hogy addig legalább négy-öt versenyen elindulhatok, és aztán hozni tudom a legjobb formámat. Az életelemem a versenyzés, a kihívások visznek előre.

Mindent elkövetünk majd Kovács Istvánnal, a mesteremmel, hogy a negyedik világbajnoki aranyamat is sikerüljön megszerezni" - hangsúlyozta Berki Krisztián.