Ha javít a lábán és a mozgásán, a világ legjobbjai között lesz

2015.05.25. 08:41

Kocsis Alexandra élete első nemzetközi IFBB-fitneszversenyén a 39 fős spanyolországi mezőnyben Európa 9. legjobb fitneszmodellje lett.

Az eredmény attól kiemelkedő, hogy Kocsis csak 4 hónapja kezdte a felkészülést ebben a sportágban, de a tavaszi, magyarországi versenyekről kvalifikálni tudta magát az Eb-re. Újoncnak ebben a kategóriában ilyen rövid idő alatt ilyen eredményt még sem Magyarországon, sem máshol nem sikerült elérnie.

Kocsis a 160-163 cm magasak között indul, kiemelkedő genetikájú versenyző. Az Eb helyszínén Raffael Santonja, az IFBB elnöke azt mondta neki, hogy ha ilyen motivált marad, és javítani tud a színpadi mozgásán, valamint a lábizomzatán, a novemberi budapesti világbajnokságon már döntőbe kerülhet, és a 2016–os amerikai Arnold Classicon is a legjobbak között lehet.

Ezeken a versenyeken nincsen szabadon választott gyakorlat, csupán a versenyzők testfelépítését vizsgálják, többek között a kisugárzást, az arányokat, a szépséget nézik, illetve az izomérettséget értékelik.

Gyermekkora óta sportol, 7 évesen, 1995-ben az atlétikával kezdte, 12 év alatt 250 érmet nyert és az év atlétája is volt. Egy térdsérülés miatt hagyta abba, utána jöttek a szépségversenyek (2010 Miss Plastic Queen Hungary, 2011 Miss Fit, 2012 Miss Earth Hungary/ Miss Bikini), aztán gokartban, autóversenyzésben, jetskiben és snowboardban is versenyeket nyert.