Történelmi győzelem a PDC darts világkupán

2015.06.13. 14:29 Módosítva: 2015.06.13. 14:42

Magyarország a darts történetében először nyert meccset az első körben a PDC által rendezett Bwin World Cup of Darts eseményen, a Frankfurtban zajló sorozatban.

Bezzeg Nándor és Takács Gábor fantasztikus teljesítményt nyújtva – Svédországot 5:2-es arányban legyőzve – jutott a legjobb 16 közé, ahol olyan nemzetek szerepelnek, mint az aktuális világbajnok Gary Anderson vezette skótok, illetve a világelső Michael van Gerwennel szereplő hollandok.

A második körben Skóciával találkozik Magyarország. A mérkőzés nem lesz könnyű tekintve, hogy a skótok két legjobbja a világranglista 3. helyezett, és egyben aktuális világbajnok Gary Anderson és a világranglistán szintén előkelő, 5. helyen szereplő Peter Wright.

Ha a magyar páros hozza az eddigi formáját, akkor bizony nagy meglepetés is születhet. Folytatás szombaton, 20 óra 30 perckor, a frankfurti Eissporthalléban. 

Fotó: Tóth Péter

A PDC World Cup of Darts 2010 óta szerepel a sportág hivatalos versenynaptárában. Eddig kétszer Anglia, kétszer pedig Hollandia nyerte a sorozatot, amelyet 2012 óta Németországban rendeznek, írta az Index helyszínen tartózkodó tudósítója.