Deutsch kiakadt a parasportolók díjazására

DSC 6900
2015.07.02. 10:59

Deutsch Tamás összemérte a korábban háromszor olimpiai aranyat nyerő vízilabdacsapatot a paralimpiai sportolókkal, a londoni díjazásukat a magyar paralimpikonokéval, majd egy Tornóczky Anita-utalással beszólt valakinek.

Elemzőink jelenleg dolgoznak a kérdésen, hogy Deutsch ezzel vajon mit akart mondani, illetve kinek üzent. Deutsch egyébként a MOB alelnöke, a paralimpiai bizottság ügyvezető elnöke, aki már korábban magára haragította a parasportolókat, hiszen vezető tisztségviselőknek lobbizott ki végtörlesztésre parapénzeket, amíg az ő emberének tartott elnököt, Gömörit le nem mondatták.

Az elmúlt évtizedekben a nyári olimpiai játékokon a páros számokban olimpiai győzelmet elérő versenyzők fejenként az egyéni olimpiai aranyérmesek eredményéért járó jutalom összegének a 90 százalékát, a négyfős csapatok tagjai az egyéni győztesek pénzdíjának 80, a 13-15 fős gárdák tagjai a 70 százalékát kapták. 

A londoni játékok után a paralimpiai bajnokok tehát pontosan akkora mértékű eredményességi jutalmat kaptak, mint a háromszoros aranyérmes vízilabda válogatott tagjai. 

Hát akkor most ezt így hogy?

Most ezzel vágott volna vissza? Az lenne a lényege, hogy a vízilabdázók már letettek valamit az asztalra, és ti is annyit kaptok, holott meg sem érdemlitek?

A pólósok 5.-ek lettek, tehát egy pólós 7 millió forintot kapott, míg a paralimpiai aranyért 23 millió forint járt. De akkor miről írt Deutsch Tamás? Mi az üzenet?

Szavazzon!

Mit üzent Deutsch?

Később tisztázta gondolatait

Deutsch csütörtök délutánra sajtótájékoztatót hívott össze, amin közölte:

a különböző sporteseményeken elért eredmények és azok jutalmazása között különbség van, így például az olimpiai aranyérmek között is különbséget kell tenni, attól függően, hogy milyen sportágban szerezték azokat.