Idegőrlő, 255 ütéses labdamenet a tollaslabda új szenzációja

2015.10.16. 15:17

Minden idők leghosszabb labdamenetét játszotta tollaslabdában két női páros versenykörülmények között. A Denmark Openen 4 perc 31 másodpercen keresztül gyötörték egymást, mire rontottak 255 ütés után.

A női páros nyolcaddöntőjében a hongkongi Lok-jan Poon (Poon Lok Yan) és Csing-szuet Tszö (Tse Ying Suet) a japán Fukuman Naokóval és Jonao Kurumival játszottak. Az első szettet a hongkongiak viszonylag könnyen, 21-15-re megnyerték.

A második játszmában azonban a japánok kerültek előnybe, és 17-15-ös vezetésükkel sokáig emlékezetes pontot szereztek egy kíméletlen labdamenet végén. A meccset közvetítő kommentátorok nem fordítottak túl nagy figyelmet a női párosokra, mindenféle más eredményekről beszélgettek, amikor feltűnt nekik, hogy milyen régóta nem esett le a labda. A végére aztán teljesen belelkesültek, ahogy a közönség is, ami minden ütést ovációval fogadott.

255 ütéses labdamenet a tollaslabda új szenzációja

Az idegőrlő, sok mozgásos, kimerítő menetbe a hongkongiak fáradtak bele, egy viszonylag könnyű labdát vétettek el. A menet végén az egyik hongkongi már alig tudta felemeleni a karját, annyira elfáradt.

A hosszú menet után már nem is szerzett pontot a hongkongi páros a szettben, 21-15-re nyertek a japánok. A döntő játszmában azonban újra Poonék voltak jobbak, 21-14-re győztek, és ezzel a meccs is az övék lett.

A leghosszabb labdamenetként eddig a dán Jan O. Jorgensen és a vietnami Ngueyn Tienh Minh játékát jegyeztek, ők két perc alatt 108 ütést váltottak.

Az eddigi leghosszabb labdamenet