Berki: Dühös vagyok, hogy ennyire béna voltam

2015.10.27. 08:45

Berki Krisztián hétfőn nem jutott be a glasgow-i torna-világbajnokságon a lólengés döntőjébe, így szinte minden esélyét elveszítette arra, hogy indulhasson a riói olimpián. A tornász már 2020-ra tervez.

„Borzalmas év van mögöttem, azt is mondhatnám, hogy ez az ötven másodperc olyan volt, mint az elmúlt időszak. Ugyanakkor ennél sokkal jobb formában voltam, bánt, hogy végül nem mutathattam meg" – mondta Berki a Nemzeti Sportnak.

Berki edzőjével, Kovács Istvánnal úgy gondolta, hogy a döntőhöz elég lesz a gyengébb, 6.7 pontos gyakorlata, ha szépen megcsinálja. De ez nem sikerült neki.

„Amikor ledőltem a szerről, a végén belém hasított, hogy oda Rio. Igyekeztem nem elveszíteni a hitemet, de nem volt igazán miben bizakodnom. Néha azt érzem,  mindjárt előtörnek a könnyeim, de nem sírtam. Inkább dühöt érzek, hogy ennyire béna voltam. Ez katasztrófa" – mondta Berki.

Két férfi tornászunk egy kvótáért

A Berki Krisztián , Hidvégi Vid, Babos Ádám, Dudás Norbert, Vágner Levente és Vecsernyés Dávid összeállítású magyar válogatott a 22. helyen végzett a kvalifikációban, így nem jutott tovább a riói pótkvalifikációs tesztversenyre. Ehhez a 9-16. helyen kellett volna végeznie, a legjobb nyolc (Japán, Kína, Nagy-Britannia, Oroszország, Egyesült Államok, Svájc, Brazília, Koreai Köztársaság) pedig már most indulási jogot szerzett a riói játékokra. A válogatott így két tornászt indíthat a tesztversenyen, ahol egyéni összetettben névre szóló kvótát lehet szerezni, de nemzetenként csak egy versenyzőnek. A tavalyi vb-n a huszadik volt a válogatott. (MTI)

A tornász Riót elbukta, de úgy tervezi, hogy még 2020-ban is versenyezni fog.