Meghalt Fülöp Márton válogatott kapus

2015.11.12. 12:13 Módosítva: 2015.11.12. 13:32

A magyar futballválogatott 24-szeres válogatott kapusa 32 éves volt, csütörtök hajnalban halt meg. 

A rákbetegséget két éve fedezték fel nála. Az Indexnek így beszélt róla:

„Egy februári edzésen karon talált egy lövés, abban a pillanatban éles fájdalmat éreztem, pár napot ki is hagytam, de a következő négy mérkőzésen mégis pályára léptem és nyertünk is."

A világsajtó is gyászol

A brit sportsajtóban először a Mirror írta meg Fülöp halálhírét, a kommentelők mély részvétüket fejezték ki a Facebookon, majd a Yahoo Sport, a Sun, a Guardian és a BBC is megemlékezett a kapusról, aki hat éven keresztül Angliában védett. 

A Twitteren is sorra jönnek a részvétnyilvánítások a volt csapat- és sporttársaktól. A válogatott kapus, Ben Foster, a volt csapattárs Danny Higginbotham és persze a magyar válogatott-társ, Bogdán Ádám az Instagramon gyászol. 

„Az utolsó meccsen már annyira fájt a bal karom, hogy nem bírtam tovább folytatni, hazajöttem, ahol először konzervatív kezeléseken estem át, majd megműtöttek, kioperáltak egy izmot, ami a középső ujjamat mozgatta.

Ekkor azonban még nem tudták, hogy daganatról van szó. Minimális esélye volt ennek ugyanis.

Fülöp 1992-ben a BVSC-ben kezdte a pályafutását, majd az MTK-ban mutatkozott be a felnőttek között. 2004-ben Angliába, a Tottenham Hotspurhöz szerződött.

Kölcsönben játszott a Chesterfieldnél, a Coventry Citynél, majd a Sunderlandnél is, amely 2007-ben végleg szerződtette. Ismét kölcsönadások következtek: járt a Leicesternél és a Manchester Citynél is, majd 2010-ben az Ipswichhez szerződött, utána a West Bromwich és az Aszterasz Tripolisz csapataiban játszott.

2010 áprilisában a Manchester City kapushiány miatt kérte kölcsön. Bemutatkozása már az első meccsen megtörtént, az Aston Villa elleni győztes találkozón védte csapata kapuját.

A magyar válogatottban Lothar Matthäus kapitánysága alatt 2005. május 31-én, Franciaország ellen mutatkozott be, 24-szer szerepelt a legjobbak között. Első meccsén éppen Király Gábor cseréje volt.

Fülöp Márton halála miatt várhatóan gyászszalagot viselve lép pályára a magyar válogatott a norvégiai pótselejtezőn

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a játékosok, akik a délelőtti séta után a szállodába visszatérve az internetes portálokon keresztül értesültek egykori társuk haláláról, megdöbbentek, és lesújtotta őket a gyászhír.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport