Isis Devils: a rögbicsapat a terror miatt sem mond le nevéről

2015.12.02. 08:51

Miközben a világon minden érintett azt próbálja elérni, hogy nehogy összekeverjék egy név miatt az ISIS terrorszervezettel, addig egy ausztrál rögbicsapat, az Isis Devils továbbra is büszkén vállalja nevét, mondván, annak semmi köze a szélsőséges iszlamista csoporthoz, hiszen egy queenslandi megye miatt vették fel ezt a nevet.

Sőt, a csapat állítása szerint sokan gratuláltak is nekik a bátor döntéshez. A klub közleménye szerint „arra a pár hónapra", amíg a terrorszervezet még fennáll, nem szándékoznak nevet váltani. „Nagyon régóta Isis a nevünk, az újak, akik felveszik ezt, jönnek-mennek. Egy kis szerencsével fél év múlva már nem is hallunk róluk" - mondják.

isis-devils bo65fxqvt4ou1i8ct65ldd3me
Fotó: Facebook

Tavaly döntőbe is jutott a bandebergi ligában a csapat, és mivel élőben közvetítették volna a döntőjüket, az ABC Grandstand tévécsatorna is megpróbálta elérni náluk, hogy hagyják el az ISIS nevet, de ezt az ő kérésükre sem tették meg, sőt, az sem érdekelte őket, hogy az Isis név gyakori használata miatt akár a hírszerzés látókörébe is kerülhettek.