Megvan a 3. arany az Európa Játékokon

2015.06.15. 17:52

Megvan a magyar küldöttség harmadik aranyérme is a Bakuban zajló I. Európa Játékokon. Ezúttal a női 60 kg-os birkózásban induló Sastin Mariann állhatott a dobogó tetejére, miután a döntőben simán legyőzte az orosz Szvetlana Ivanovát.

Az első menetben passzívitás miatt intették az oroszt, majd Sastin csinált kétpontos akciót, így a szünetre már három volt az előny. A második menetben Sastin továbbra is magabiztos volt, két kétpontos akcióval végképp eldöntötte az aranyérem sorsát.

Sastin az első körben a román Petreát győzte le, majd a bolgár Tajbe Juszein elleni sima sikerrel folytatta. Az elődöntőben az ukrtán Okszana Herhel következett. Két kajak-kenu arany után a birkózásban született a harmadik arany.

Szerencsére sikerült áthidalni az alapozó és a versenyidőszak közötti részt annyira, hogy itt most minden jól menjen.

Egész nap meg tudtam őrizni a hidegvéremet, még akkor is, amikor a bolgár 3-0-ra vezetett ellenem. Annyira jó volt az állóképességem, hogy szinte el sem fáradtam, nagyon jól ment a birkózás" - nyilatkozta a Digisportnak Sastin.

Hozzátette, ez a verseny önbizalom növelő volt a szeptemberi, olimpiai kvalifikációs világbajnokság előtt, amelyen ebből a mezőnyből többen is - hozzá hasonlóan - az 58 kilogrammos kategóriában indulnak majd.

Sastin a magyar csapat harmadik aranyérmét szerezte. Hétfőn délelőtt a Szabó Gabriella, Vad Ninetta, Kozák Danuta, Kárász Anna összeállítású női kajaknégyes 500 méteren, a Kammerer Zoltán, Szalai Tamás férfi kajakos páros pedig 1000-en győzött. Ugyancsak reggel Vajda Attila harmadik lett a kenuegyesek 1000 méteres számában.