Karakas ezüstöt, Csernoviczki bronzot szerzett Bakuban

2015.06.25. 19:24

Az 57 kilogrammos súlycsoportban szereplő Karakas Hedvig ezüstérmet szerzett a bakui Európa Játékok keretében zajló dzsúdó Európa-bajnokság csütörtöki nyitónapján, míg Csernoviczki Éva a 48 kilósak között szerzett bronzérmet.

A Honvéd versenyzője a négyszeres Eb-győztes és vb-ezüstérmes portugál Telma Monteiróval csapott össze a döntőben az 57 kilós döntőben. A mérkőzést végig riválisa irányította, aki előbb begyűjtött egy vazaarit, majd 1:49 perc után ippont érően vitte földre Karakast, írja az MTI.

A londoni olimpián ötödik magyar dzsúdós erőnyerő volt az első körben, a másodikban pedig ipponnal verte az osztrák Tina Zeltnert. A negyeddöntőben a hozzá hasonlóan vb-harmadik német Miryam Roper, és egy újabb ippon-győzelem következett, majd az elődöntőben az U23-as Európa-bajnok koszovói Nora Gjakova ellen kevesebb intéssel lépett tovább.

A két éve az olimpián harmadik Csernoviczki Éva a bronzmeccsen az ukrán Marina Csernyakot verte úgy, hogy kétszer vazaarit érően dobta el riválisát, ez pedig ippont ért. Korábban az izraeli Noa Minskert győzte le, majd kikapott az orosz Irina Dolgovától, így a vigaszágra került. Ott első mérkőzésén a török Dilara Lokmanhekimmel találkozott.

Karakas a magyar küldöttség 19. érmét szerezte az Európa Játékokon, a cselgáncs Eb-n pedig Csernoviczki Éva (48 kg) bronza után az övé a második dobogós helyezés.