Dzsúdó-Eb: a férfi és női csapat is ötödik

2015.06.28. 15:20

A magyar női és férfi dzsúdóválogatott is vereséget szenvedett a bronzcsatában, így egyaránt ötödik helyen végzett a bakui Európa Játékok keretében rendezett Európa-bajnokságon, írja az MTI.

A női csapat, amelyben Maros Barbara, Pupp Réka, Karakas Hedvig, Szabó Franciska, Gercsák Szabina, Breitenbach Anett és Joó Abigél lépett tatamira, a negyeddöntőben 3-2-re kikapott a németektől, a vigaszágon ugyanilyen arányban múlta felül a lengyeleket. A bronzéremért a szlovénekkel csapott össze és a mindent eldöntő utolsó párharc elvesztésével maradt alul 3-2-re.

A férfiak szintén a negyeddöntőben, ugyancsak a németek ellen kezdtek, ők 3-2-es sikerrel vették az első akadályt. A férfi csapat, melyben Őri Felicián, Zámbori Bence, Csoknyai László, Vér Gábor és Bor Barna küzdött - az elődöntőben a grúzoktól 5-0-s vereséget szenvedett, így következhetett az ukránok elleni csata a harmadik helyért. A magyar csapat ugyan egyenlíteni tudott 2-0-ás hátrányból, ám az ötödik, utolsó mérkőzést az ukránok nyerték, így a férfiak is ötödikként zártak.