Tornászok tanították őket ollózni, de hiába

2015.06.28. 11:26

Strandlabdarúgó-válogatottunk a 7. helyet szerezte meg a bakui Európa Játékokon, miután utolsó csoportmérkőzésén 3-2-re legyőzte a házigazda azerieket, írta az MLSZ honlapja.

Az Európa Játékok strandlabdarúgó-tornájának utolsó játéknapján a hetedik hely megszerzéséért Azerbajdzsán ellen léptünk pályára a Kaszpi-tenger partján lévő Beach Arénában. Ellenfelünknek, hasonlóan a magyar válogatotthoz, még nem sikerült mérkőzést nyernie a tornán, legutóbb a spanyol válogatottól kapott ki 3-1-re.

Az azeri válogatottat főleg futsalosok alkotják, akik az utóbbi időszakban rengeteg energiát fordítottak a strandlabdarúgás elemeinek elsajátítására, külön tornászcsapat foglalkozott velük, hogy megtanuljanak ollózásból gólt szerezni. Portugáliából igazoltak edzőt, Ze Miguelt,, aki korábban meghatározó játékosa volt a portugál válogatottnak, majd szövetségi edzőként is dolgozott.

Az első harmad elején az azeriek tartották nyomás alatt a magyar kaput, ennek ellenére egy távoli lövéssel Fekete Viktor megszerezte a vezetést, a homokon megpattanó labda becsapta az ellenfél kapusát (1-0). Ezután kiegyenlítetté vált a játék, bár további gól nem született, látványos megoldásokat, gólhelyzeteket láthatott a nagyszámú hazai közönség mindkét csapat részéről.

A második harmad legelején, rögtön a kezdőrúgásnál, a legfiatalabb játékosunk, Szentes-Bíró Tamás jól helyezkedett és nagyot mentett, a gólvonalról fejelte ki a labdát. Pár perc múlva Simonyi bombázott az azeri kapuba (2-0), de egy kezezés után megítélt büntetőből Guliyev szépített (2-1). Folytatódott a látványos játék, nagy iramban, mindkét oldalon helyzetekkel, magyar részről egy kapufával, illetve Ficsór bravúros védéseivel. Az utolsó percben aztán Simonyinak sikerült tovább növelnie előnyünket (3-1), így kétgólos vezetésünknél kezdődött az utolsó harmad.

Több szabálytalansággal, egy azeri kapufával folytatódott a mérkőzés, a mezőnyjátékban kiegyenlített volt a küzdelem. Az utolsó perceben Azerbajdzsán tudott még egy gólt szerezni Allahgulyev révén, így alakult ki a 3-2-es végeredmény.

Magyarország-Azerbajdzsán 3-2 (1-0, 2-1, 0-1)

Vezette: de Bruijn, Cebotari, Ostrowski

Magyarország: Ficsór - Szantes-Bíró, Ughy, Ábel, Sebestén. Cserék: Szacskó, Badalik, Fekete, Besenyei, Simonyi, Berekes, Túrós.

Azerbajdzsán: Shirinbayov - Zeynalov Zeynal, Zeynalov Asif, Allahguliyev, Nazarov. Cserék: Kurdov, Guliyev, Ismayilov, Sultanov, Baghirov, Mammadov, Aliyev.