Cseh László egyre félelmetesebb

2015.08.07. 09:35

A vizes világbajnokság péntek délelőtti előfutamaiban Takács Krisztián volt először érdekelt. Az 50 méteres gyorsúszásban a nyolcadik legjobb idővel került a középdöntőbe. Ha délután pár századot még faragni tudna a 22,21-es teljesítményéből, ismét ott lehetne a döntőben.

Cseh László 100 pillangón versenyzett, ebben a számban két éve ezüstérmes lett. Most délelőtt 50,91-et úszott, ami hat tizeddel jobb annál az időnél, amivel két éve befutott a második helyre. Egyben országos csúcsot repesztett.

És mindezt még reggel érte el, ami még inkább emeli teljesítményének az értékét. Mivel kizárólag ő jutott be 51 másodperc alá, meg is nyerte az előfutamokat, és egyúttal egy újabb éremre jelentkezett be.

Az amerikai Shields 18 századdal követi, a dél-afrikai Le Clos, akivel kétszázon öldöklő csatát vívott, és aki egyébként a 100 pillangó címvédője, egyelőre a nyolcadik, ő nem szokott igazán jó lenni az előfutamokban.

"Még fel kell dolgozzam, hogy 51 alatt jöttem reggel. A kezdés elég jó lett, a második ötvenet pedig egyébként is nyomni kell százon, úgyhogy így sikerült. Még csak fárasztónak sem éreztem, lehet még ennél jobb is délután."

Hosszú Katinka 200 háton 2:07,17-et úszott, ő is a leggyorsabb volt az egész mezőnyben, az amerikai Missy Franklinnél hét tizeddel volt gyorsabb.

Hosszú Egerszegi rekordját (2:06,62) vette célba ezen a távon, csak amiatt lehet benne némi hiányérzet, hogy attól elmaradt, de látva formáját, délután már meglehet neki. Úgy látszik, jót tett neki a csütörtöki pihenő is.

„Kifejezetten könnyű úszás volt. Apró hiányérzetem van csak, mert 2:07 alatt szerettem volna jönni, de majd délután sikerülni fog remélhetőleg.”

Hozzátette, Egerszegi Krisztina üzent neki a kapitányon keresztül, hogy nem bánja, ha elveszi tőle a 24 éves csúcsot.

A Kazanyban 1500 méteren már bronzérmet Kapás Boglárka 800 gyorson éppen elcsípte a döntőt: 8:26,96-os ideje erre volt elég.