Megnézné Hosszú Katinkát a riói olimpián?

2016.01.18. 17:03

Pontosan 200 nappal a riói olimpia előtt érdemes végignézni, mennyibe kerül, ha valaki az olimpián szeretne szurkolni valamelyik magyar sztárnak, vagy éppen szeretné megnézni az amerikai kosarasok meccsét.

Magyarország 14 ezer belépőhöz jutott, ezek a jegyek nem olyanok, mint a labdarúgó Európa-bajnokságáé, nincs szükség regisztrációra és utána a sorsolásra, azonnal hozzá lehet jutni az egyetlen magyarországi értékesítőnél.

„A londoni olimpián még élt a korlátozás, a megvásárolt jegyek felét a futball kellett, hogy kitegye. Most nincs ilyen kitétel a rendszerben” - mondta az Indexnek Boros József, a Tensi ügyvezetője.

Magyar szempontból a legfontosabb sportágak jegyeiből többhöz jutottak hozzá, mint négy éve.

Akár már augusztus hatodikán meglehet az első magyar arany, akkor Hosszú Katinka 400 vegyesen úszik, és ugyanezen a távon Verrasztó Dávid döntője szerepel még a programban. A legolcsóbb jegy 110 dollár, a legdrágább 380 amerikai dollár.

Az összes többi napra is ugyanilyen árban vannak a jegyek. Ennyiért lehet megnézni, sikerül-e Gyurta Dánielnek a címvédés 200 mellen, és a Cseh–Le Clos–Phelps-ütközetet 200 pillangón.

A megnyitóra 255 dollár a legolcsóbb jegy, míg a legdrágább majdnem 2000 dollár. Az amerikai kosarasok meccséért a negyeddöntőben 75 dollárt kell fizetni. Itt lehet böngészni, mennyi az annyi.

A magyar vízilabdacsapat kedd este léphet nagyot az olimpia felé - az olimpiai bajnok horvátokat kell verni az elődöntőért -, a férfiak meccsére a jegyek a 22 dollárba kerülnek. Az előző két olimpián, Pekingben és Londonban előfordult, hogy ezer magyar is a lelátón volt.

A második héten a kajak-kenu versenyeire 17 dollárért be lehet jutni, és az előző olimpiákkal ellentétben most nem kell órákra elhagyni a várost, ezzel lemondani más eseményekről. Mivel a Lagoa tó hegyoldalban van, a város panorámája is élvezhető.

A kajakosok versenyein is többnyire ezer magyar szokott ott lenni.

Dél-Amerika a legnehezebben repülhető része a világnak, és aki nem akar többször átszállni, Budapestről a cég chartergépével is megteheti a távolságot, így 13 óra alatt odaérhet. Az olimpikonok is így utaznak.

  • Repülőjegyek: 400-750 ezer
  • Szállás: 60 ezer/éj
  • Brazíliában rial a hivatalos pénznem, de bankkártyával a strandon is lehet fizetni