Messi megint lesérült

2016.01.18. 10:05
Nem komoly, de hétfőn kiderült, hogy egy meccset ki kell hagynia. Vagy inkább kettőt.

Le kellett cserélni a vasárnap esti Barca-Bilbao spanyol bajnoki félidejében Lionel Messit, azután, hogy büntetőből vezetést szerzett a csapatának. Amikor elmentek szünetre, nem látszott semmi az argentinon, aztán a második félidőre Arda Turan jött ki helyette. A tizenegyest a 7. percben rúgta be, utána gond nélkül futballozott.

A barcelonai újságok annyit azonnal kiderítettek, hogy megsérülhetett, ám valószínűleg nem komolyan, leginkább elővigyázatosságból jött le. További vizsgálatoknak hétfőn vetik alá, ekkor derül ki, mennyit kell kihagynia, ha ki kell egyáltalán. Annyit tudni, hogy a jobb lábával volt gond.

Lehet, hogy csak könnyebben sérült meg, és pár nap alatt gyógyuló húzódásról van szó, de az mindenképp nyugtalanító, hogy szűk három éven belül ez a hetedik lábsérülése.

  •   vádlihúzódás     2013. április 4., 1 hét kihagyás 
  • combhúzódás     2013. május 12., 3 hét 
  • combizomhúzódás   2013. augusztus 22., 1 hét 
  • combizomhúzódás     2013. szeptember 29., 3 hét
  • combizomhúzódás     2013. november 11., 6 hét 
  • térdszalaghúzódás     2015. szeptember 27., 8 hét 
  • vesegörcs     2015. december 16., 3 nap

    
Legutóbb múlt szeptember végén dőlt ki, két hónapra, térdszalaghúzódással, november végén térhetett vissza. Azóta is kihagyott viszont egy meccset, a klub-vb-n, december közepén - rejtélyes - vesegörcsök miatt nem játszhatott az elődöntőben.

A 2012-13-as szezon végén kezdődtek a bajai, akkor a Bayern elleni BL-rangadón sérülten játszott, a visszavágót már nem is tudta vállalni.

Messi június végén lesz 29 éves, elméletileg még nem szabadna öregednie, de 2005 óta futballozik folyamatosan a legmagasabb szinten, ami nem kevés.

UPDATE: Hétfő délelőtt elvégezték a szükséges vizsgálatokat Messi jobb combjában, és kiderült, hogy nincs jelentősebb izomsérülése. Túlterhelhette viszont a combizmát, ezért szerdán, a Bilbao elleni kupanegyeddöntő idegenbeli, első meccsén nem játszhat, és kétséges a pályára lépése a hétvégi malagai bajnokin is. A Barcából szerdán hiányozni fog Suarez is, eltiltás miatt.