Terv még nincs a TE bővítésére, de a lakók már most tiltakoznak ellene

2016.01.27. 13:09

Lakógyűlést terveznek február 2-ára a Csörsz utca lakói a Testnevelési Egyetem Rektori épületébe, hogy kifejezzék tiltakozásukat a TE bővítésének tervei ellen. Az utca lakói között terjedő rajz alapján ugyanis úgy tűnik, hogy a TE Csörsz utcai campusán két olyan sportlétesítményt is terveznek, amely jóval 20 méter fölötti magasságú lenne, ezek pedig korlátoznák a környék lakóházainak a kilátását, ezzel, illetve a megnövekedő forgalommal pedig csökkentenék az ingatlanok értékét.

A VS.hu által megszerzett terveken az is látszik, hogy a tervezett bővítés miatt a Hegyalja út és az Avar utca sarkán található közparkból is elvennének területet.

Az egyetem bővítése során fedett uszoda, több tornacsarnok és akár egy stadion is épülhet a Csörsz utcai telken. A projektre a kormány rendkívüli támogatást is elkülönített a TE számára.

A Testnevelési Egyetem Rektori Hivatala ugyanakkor a VS.hu megkeresésére azt közölte, hogy a tervezés jelenlegi szakaszában még nem tudnak konkrét méretekről beszámolni a létesítmények kapcsán, de mindenképpen figyelembe fogják venni a lakók kéréseit.