Zelma, Rajmund
-7 °C
-3 °C

Kikötött Antiguán az Atlanti-óceánt átevező két magyar

2016.01.30. 11:16

Hatvannégy nap alatt átevezte az Atlanti-óceánt, és kikötött Antiguán Kovácsik Levente és Szabó Norbert Ádám, olvasható a Túl az Óperencián projekt Facebook-oldalán. 

Megálmodták, megtervezték és véghezvitték céljukat! Átevezték az Atlanti-óceánt 64 nap alatt lenyűgöző kitartással és é...

Közzétette: FarFarAway - Túl az Óperencián – 2016. január 29.

Tavaly nyáron az Adrián készültek, ezután indult novemberben az Atlanti-óceánra tervezett expedíció, ami péntek éjjel ért véget sikeresen. 

Az evezés útvonalát az interneten is lehetett követni, az oldalon rendszeresen beszámoltak a történésekről. Ezek alapján a trópusi hőség és az időnként hatalmas hullámok jelentettek problémát az út alatt, és két hete egy nagyobb cápa is elúszott mellettük. 

A párosnak két éve már volt egy próbálkozása az átevezésre, de műszaki problémák miatt meg kellett szakítani az expedíciót. 

Négy évvel ezelőtt Rakonczay Gábor evezte át az Atlanti-óceánt hatvan nap alatt, de útközben elromlott a műholdas telefonja, vészjelzőt pedig nem vitt magával, ezért többen arra gyanakodtak, hogy csalt, pedig erre nem igazán voltak konkrét bizonyítékok. 

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.