Ilyet még nem éltem át, pedig nem ma kezdtem

2016.02.15. 13:37

A magyar férfi párbajtőr-válogatott a cseheket, a franciákat, észteket és a kazahokat legyőzve megnyerte a vancouveri világkupát, a kvalifikációs sorozat utolsó versenyét, és kijutott a riói olimpiára.

Imre Géza, egyéni és csapat világbajnok így kommentálta érzéseit a hazai szövetség honlapján.

„Szörnyű volt. Én még ilyet nem éltem át, pedig nem ma kezdtem. Egész nap csak azt éreztük: ez megvan, de még nem elég. Nyitottunk a csehekkel, egy majdnem ki-ki meccsel. Aztán a negyeddöntőben megvertük azokat a világelső franciákat, akiket évek óta nem sikerült, de kiderült, hogy ez még nem elég. Aztán győztünk egy tussal az elődöntőben az észtek ellen, és kiderült, hogy még ez sem elég. Vége lett a napnak, és lassan felfogjuk, hogy már nem jön több ellenfél, olimpiai szereplést érő aranyat nyertünk! Rédli Bandi pedig fantasztikus volt!”

Csampa Zsolt, a szövetség elnöke úgy fogalmazott, hisz abban, hogy ez még nem az út vége, de ez egy létfontosságú siker volt.

Udvarhelyi Gábor szövetségi kapitány szerint ez a csapat igazán megérdemli, hogy ott legyen az olimpián. Akadtak az elmúlt évben hullámvölgyek, miközben egyéniben mindent vittek, a csapatban néha nem sikerült, de a mai napon ismét igazolták a fiúk, hogy mekkora klasszisok.

„Egyénileg senkit sem szeretnék kiemelni, ez csakis csapatban sikerülhetett, mindenki hozzátette a magáét. Szakmailag ugyanakkor nyilvánvalóan a franciák elleni siker a legértékesebb. Sikerült a csapaton belüli szerkezeti átalakítás, Rédli András remek befejező embernek bizonyult. Bevált az is, hogy egyéniben nem indult, fizikálisan és idegileg teljesen kész volt a feladatra, amit végre is hajtott.”