A Fradi megtette az első lépést a Győr felé

2016.02.27. 16:00

A Ferencváros női kézilabda csapata visszavágott a Nagybányának az idegenbeli súlyos vereségért (24-32) Budapesten.

A szombat kora délutáni meccsen a félidőre már 7 góllal ellépett a magyar bajnoki aranyérmes, mert Zácsik bombái pontosak voltak, a védekezés hihetetlenül stabil volt - az egész sorozatban nem volt ennyire hatékony -, és a spanyol irányító, Pena is jól mozgatta a csapatot, ha pedig lövőhelyzetbe került, nem hibázott. Szikora Melinda a kapuban fontos pillanatokban védett.

A 14-7-es eredmény jól tükrözte a különbséget, Elek Gábor edző végig tüzelte játékosait, minél nagyobb előnyt vigyenek a második félidőre, mert a románok egy pillanatra sem fogják feladni a fordulás után.

Így is lett, a románok minden tartalékukat előszedték, fel is zárkóztak, hat perccel a vége előtt 20-17 lett.

Akkor azonban Szekerczés hetese továbbvitte a csapatot, amivel lényegében el is dőlt az ütközet. 21-18 lett, vagyis a hajrá is leginkább  a védekezésről szólt.

Hősies volt ez ma, tudtuk, hogy elfáradunk, mert Szucsánszki Zita válla nem az igazi, de erről nem beszélhettünk előre, nem szerettünk volna esélyt adni az ellenfélnek. Tudatosan készültünk ilyen kemény védekezésre, követeltem, hogy minél gyorsabban legyen meg a három sárga lap, és tudatosítsuk a románokkal, ki van itthon” - nyilatkozta Elek Gábor vezetőedző, nem mellékesen az egyik magyar szövetségi kapitány.

A Fradi ezzel második a csoportjában, de a Larvik ha nyer Franciaországban, a Fleury ellen, akkor elveszi ezt a pozíciót a zöld-fehérektől.

Ha a Fradi harmadik lesz, és a Győr nyer Bukarestben a másik BL-csoportban, akkor második lesz, és akkor a két magyar csapat egymással döntheti el, hogy a budapesti négyes döntőbe, melyikük jut be.

Akkor egy magyar bajnoki döntőt láthatunk majd külföldi bíráskodással.