Zelma, Rajmund
-7 °C
-3 °C

Minden lecsapásnál ötezer ember üvöltött

2016.03.07. 19:30

Kína simán, őrjöngő szurkolók előtt védte meg asztalitenisz csapatvilágbajnoki címét Kuala Lumpurban. A döntőben esélyt sem adott Japánnak, egyetlen szettet veszítve, 3-0-val szerezte meg az aranyérmet.

A kínai válogatott elég magabiztosan állt ki a döntőre, tehette, a csapatban egészen kivételes játékosok vannak. Ma Lung (Ma Long) a 2010-es vb-n kapott ki utoljára, Timo Boll verte, azóta 21 meccset nyert a vb-ken, összesen pedig 63 meccse tart veretlenség. Hszü Hszin (Xu Xin) is stabil játékos, egyetlen csapat-vb-jén sem veszített még mérkőzést.

A sorozatot a japánok ellen is folytatták. Hszü Hszin három játszmában verte kezdésként Mizutani Dzsunt. Ők játszották a vb egyik legnagyobb menetét is. Az első szettben 6-3-nál a japán hamar védekezésbe kényszerült, több mint ötezer néző üvöltött fel minden egyes kínai lecsapásnál – Malajziába rengeteg kínai szurkoló utazott el –, de Mizutani fonákkal sorra dobálta vissza a labdákat. Végül a 36. ütésnél rontott, a hálóba emelt.

A második párban Ma Lung Josimura Maharut lépte le három szettben, majd Csang Csi-ko (Zhang Jike) következett Osima Jujával, aki némi meglepetésre az első játszmát elvesztette. Utána azonban három szettet nyert sorozatban.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Európai körutazások

Izlandi csillagtúra, Skócia felfedezése, a csodás Szicília, és a bajor kastélyok világa.