Kubatov: Aránylag jó a költségvetésünk

2016.07.28. 16:32

Miután egy albán beugró csapat, a Partizani kiverte a Ferencvárost a Bajnokok Ligája második selejtező köréből, a klub elnöke tartott sajtótájékoztatót, hogy tisztázzák az elmúlt hetek történéseit. Kubatov Gábor, a klub elnöke és Orosz Pál, az FTC-Zrt vezérigazgatója válaszoltak.

Kubatov azzal nyitotta az eseményt, hogy elmondta, akkor szokott sajtótájékoztatót tartani, amikor nehéz ügyek vannak a klub körül, és most pont azok vannak. Kubatov nem volt Magyarországon a Partizani elleni visszavágón, Orosz Pál, viszont csalódásként élte meg a kiesést:

Borzasztó. Nyilván nem ezt képzeltük el. Elkezdtünk egy utat és ezen megyünk tovább.

Orosz szerint a kiesés egy öngólon múlt, a csapatnak pedig nem volt szerencséje, hiszen hét válogatott játékossal ott lett volna a helyük a következő körben. A legfontosabb most, hogy megnyerjék a bajnokságot és jövőre újra próbálkozhassanak, mondta. 

Kubatov szerint a körülmények adottak, és bár vállalja a felelősséget a kiesésért, úgy érzi ő mindent megtett:

Én úgy érzem ennél többet nem tehettem volna a sikerért. Jó stadionunk van, aránylag jó a költségvetésünk, szerintem a háttérben mi mindent megtettünk.

A sajtótájékoztatóból kiderült, hogy lesznek következményei a vereségnek, de mindenki megérdemel még egy esélyt:

Mit kellett volna tennünk? Zavarjuk el az edzőt? Ez szokás Magyarországon, de mi tizenkét év után vele lettünk bajnokok, az MLSZ szerint pedig az év edzője, kinevelt egy gólkirályt és egy olyan játékost, aki egy magasabban jegyzett ligába szerződött. Mi lett volna a Manchester Unitednél, ha Sir Alex Fergusont az első kudarcok után menesztik? 

– fogalmazott Kubatov, aki a játékosokra is kitért:

Élő szerződésük van, amiket be kell tartani, azokat nem lehet egyoldalúan felrúgni. A Fradinál mindig az volt a jellemző, hogy mindig, mindenki takarodjon. Ezt a felfogást én nem tudom akceptálni.

Kubatov elmondta, hogy Roland Lamah-t, azért kellett elküldeni, mert olyan fizetési igénye volt, ami már feszültségeket keltett volna a csapatnál, viszont Nagy Ádámmal kapcsolatban megtudtuk, hogy a téli átigazolási időszakban bejelentkezett érte a Chelsea, de megbeszélték a játékossal, hogy segít bajnokságot nyerni a Fradinak és az Európa-bajnokság után egy olyan csapathoz igazol, ahol nem adják rögtön kölcsön és van esélye fejlődni. 

Nagy Ádámmal kapcsolatban az is kiderült, hogy a Bologna nem másfél millió eurót, hanem 1,8 milliót fizet a fiatal középpályásért. 

Természetesen szóba került a szombati szurkolói demonstráció és a vénaszkennerek is, de ebben a kérdésben Kubatov nem változtatott az eddigi álláspontján:

Szomorú, hogy erről kell beszélnünk. Én a Fradi tekintetében nem ilyen vagy olyan párti vagyok, hanem rend párti. És a Fradinál rend lesz. Nem fogunk kihátrálni a szkennerből. 

Ami pedig a nézőszámot illeti Kubatov szerint korrekt ajánlatot tettek az ultráknak, de ők nem éltek vele és ha rajta múlik éveken át is kitartanak, hogy véghez vigyék az ügyüket:

Felnő majd egy generáció, aki tudja, hogy a stadionban normálisan kell viselkedni.