Percek alatt mentőt kapott a triatlonista, a kórházban halt meg

2016.08.01. 17:04

Több szlovákiai lap is megírta, hogy az Ironman 70.3 Budapest nevű triatlonversenyen a cél előtt kétszáz méterrel összeesett, majd meghalt egy szlovák versenyző, Radovan Okrucký.  Tapasztalt triatlonista volt, de az eredményeiből is látszik, hogy bajba került.

Okrucký már a harmadik szám, a 21,1 kilométeres futás végéhez közeledett, amikor rosszul lett. Információnk szerint egy versenybíró vette észre, hogy összeesett a triatlonista. A bíró lehúzta a pályáról, és megkezdte a segítségnyújtást, de Okrucký néhány percen belül orvosi segítséget is kapott. A célban az előírások szerint mentőautó volt, az ment ki a versenyzőhöz. A triatlonista állapotát stabilizálták, majd kórházba szállították, ott azonban már nem tudtak rajta segíteni, a feltételezések szerint szívroham végzett vele.

A 41 éves Okrucký nem volt profi, de tapasztalt versenyzőnek számított, több Ironmanen is részt vett már, saját felelősségére indult ezen a versenyen is.

rado
Fotó: Rado Okrucky / Facebook

Egyelőre nem tudni, mi történt vele a budapesti Ironmanen, de az kiolvasható a részeredményeiből, hogy elkészült az erejével. Futás közben erősen visszaesett, az első 5230 méteres körét még 4 perc 44 másodperces ezrekkel teljesítette, a másodikat már csak 5:18-asokkal, a harmadikra pedig már 5:54-esekre lassult. Egy szlovák szurkoló nyilatkozta a Novy Časnak, hogy a harmadik kör végén még pacsizott a rámosolygó Okruckýval, akiről azt gondolta, hogy rendben van, de végül nem jutott el a célig a versenyző.

„Jelenleg is együtt dolgozunk az illetékes hatóságokkal és mindent megteszünk a jövőben is, hogy triatlonistáink biztonságos körülmények között versenyezzenek" – írták közleményükben a szervezők, akik igyekeznek minden lehetséges támogatást megadni a gyászoló családnak.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport