Messi-fejes, Arda-dupla és klasszisgól: a Barcáé a Spanyol Szuperkupa

2016.08.18. 01:08

A vasárnapi sevillai 0-2 után nehezen lehetett elképzelni, hogy a Barcának gond lesz a Spanyol Szuperkupa begyűjtése a szerdai visszavágón, így is történt, Messiék 3-0-val húzták be a trófeát.

Arda Turan már a 10. percben megszerezte a vezetést egy Messi-gólpasszból, de az akcióban már benne volt a legnevesebb nyári szerzemény, a Portugáliával Európa-bajnok Andre Gomes is. Ő indította az akciót.

A 32. percben a szintén először kezdő, és szintén a nyáron megszerzett francia Eb-döntős középhátvéd, Umtiti kezezett, a bíró befújta a jogos büntetőt.

Iborra lőtte, de Claudio Bravo kapus, aki állítólag napokon belül a ManCityhez távozik 25 millió euróért, védett. Így végképp nem lett nagy döntő, a Barca a szünet után gyorsan belőtte a második gólt.

Claudio Bravo kivédte a büntetőt (Supercopa 2016)

Arda Turan talált be újra, úgy 20 méterről, szenzációs lövéssel, bár lehet, hogy a labda kissé megpattant egy védő lábán.

Barcelona vs. Sevilla (3:0) gól összefoglaló

A végeredményt Messi állította be, amikor - a szintén újonnan igazolt, francia - Digne beadását ügyesen a kapuba fejelte.

Digne beadását Messi a kapuba fejelte - Barcelona vs. Sevilla (3:0)

A Barca ezzel 5-0-ás összesítéssel nyerte a kupát. A Sevilla az Európai Szuperkupa után - a Real verte hosszabbításban - a szezon második trófeáját is elveszítette.

Luis Enrique Barca-edző viszont begyűjtötte egyetlen hiányzó trófeáját a Barcával, egy éve nem sikerült megnyernie, mert a Bilbao jobb volt, az első meccsen 4-0-ra győzött.