Király akár 43 évesen is védene a Haladásban

2016.10.07. 14:06

A válogatottságtól már visszavonult, de az NB I.-ben még akár évekig védene Király Gábor, derült ki a 41 éves kapus Bildnek adott interjújából.

"A klub szeretné, ha hosszabbítanék, ahogy én is. Egy vagy két évig még maradok, attól függően, milyen állapotban leszek. Szóval lehet, hogy még 43 évesen is játszani fogok."

A barátaim azt mondták, hagyjam abba. De én még nem vagyok rá képes, túl fitt vagyok hozzá.

Király Gábor a Szombathelyi Haladásnál nevelkedett, majd 1993-ban itt kezdte profi karrierjét is. A kapus később különböző csapatokkal  megjárta a német és az angol első-, illetve másodosztályt, míg végül 2015-ben hazaigazolt nevelőcsapatához. 

Az Európa-bajnokságon mind teljesítményével, mind mackónadrágjával nemzetközi hírnevet szerző kapus a német lapnak elmondta, hogy visszavonulása után is marad Szombathelyen. Részben, mert családja jól érzi magát a városban, részben mert hosszútávú tervei is idekötik. Király nemcsak egy kapusiskolát indított Szombathelyen, de egy saját futballcsapatot is, ami jelenleg a negyedosztályban szerepel.

"25 éves korom óta megvoltak ezek a tervek. Örülök neki, hogy valamit visszaadhatok a sportnak és megoszthatom a tapasztalataimat. Úgy érzem itt magamat, mintha egy nagy család lennénk."

Amikor pedig a közelebbi családjáról, nevezetesen 12 éves fiáról, a szintén kapusposzton játszó Mátyásról kérdezték, azt válaszolta, hogy: "Néha kér tőlem tanácsot, de ebben a korban az a legfontosabb, hogy élvezze a focit".