Kokainos csókra hivatkozva menekült meg a rúdugró-világbajnok

2016.10.08. 12:32

Richard Gasquet után megint sikerült egy sportolónak bizonyítania, hogy a kokain csókkal került a szervezetébe, ezért igazságtalan lett volna az eltiltása dopping miatt. A kanadai világbajnok rúdugró, Shawnacey Barber két nappal a riói olimpiai versenye előtt tisztázta magát,írja az az Insidethegames.

A rúdugrónak még a júliusi kanadai országos bajnokságon és olimpiai válogatón lett pozitív a doppingmintája, szervezetében a kokain egyik bomlástermékét, benzoil-ekgonint találtak. Barber tagadta, hogy ő használt volna kokaint, az akkor mégis hogyant viszont csak úgy tudta megmagyarázni, hogy életének intim részleteiről is beszámolt.

000 EX7G6

Barber lazítani akart kicsit a verseny előtt, ezért álnéven szexpartnert keresett magának egy hirdetési oldalon. Az atléta olyan nőt keresett, akinek nincs betegsége és nem drogozik. Azt is jelezte, hogy profival találkozna.

Végül egy hotelben feküdt le egy nővel, aki, mint kiderült, kokainozott előtte, de erről Barber állítása szerint nem tudott. Így nem is sejthette, hogy csókolózás közben a szervezetébe kerülhet a kokain.

A Kanadai Sportetikai Központ négyéves eltiltást javasolt Barbernek, amit a magyarázkodásával megúszott. A kanadai országos bajnoki címétől viszont megfosztották. Rióban nem alakított nagyot, nem tudott bejutni a döntőbe, a tizedik helyen végzett.